Becurile ecologice afectează grav sănătatea?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pot cauza apariţia cancerului

Becurile ecologice afectează grav sănătatea?!

Sănătate 10 Februarie 2019 / 15:22 668 accesări

Consumă puțină energie electrică și totodată protejează mediul înconjurător. Se pare însă că becurile ecologice nu au doar calități, ci sunt un pericol real pentru sănătate, deoarece conțin mercur, care se declanșează instantaneu atunci când becul se sparge.

SENSIBILE LA DEVIERILE DE TENSIUNE

Chiar dacă au devenit obligatorii în Uniunea Europeană, în urma numeroaselor teste de laborator efectuate s-a dovedit că becurile ecologice sunt extrem sensibile la devierile de tensiune, umiditate dar și la numărul de conectări-deconectări. Astfel, durata lor de exploatare poate fluctua între 3000-15.000 de ore. Și asta nu e tot. În cazul becurilor economice, lumina este creată prin descărcarea de mercur la presiunea joasă. Astfel, pe lângă faptul că mercurul prezintă un pericol pentru sănătate în cazul deteriorării becului, aceste becuri necesită ceva timp până vor ajunge la intensitatea maximă.

POT CAUZA APARIȚIA CANCERULUI

Pentru evitarea unor cantităţi prea mari de radiaţii ultaviolete se evită expunerea prelungită la becuri la o distanţă mai mică de 50 de centimetri şi nu se privește direct becul un timp îndelungat. Cercetătorii au emis totodată și o altă atenționare înspăimântătoare legată de aceste becuri. Folosite târziu în noapte, becurile economice ar putea fi cauza creșterii riscului apariției unor forme de cancer, printre care și cel mamar. De aceea se recomandă ca, în cazul în care un bec s-a spart, să fie imediat aerisită încăperea, să nu fie atinse cioburile și să fie folosite mănuși pentru a fi strânse resturile. Nu se utilizează niciodată aspiratorul, ci doar o mătură și sugativă. Resturile se aruncă în saci de plastic.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1464 secunde