Beijingul, tot mai aproape de carantină

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se repetă scenariul?

Beijingul, tot mai aproape de carantină

Noul focar din Beijing, localizat într-o imensă piață alimentară
Externe 17 Iunie 2020 / 10:26 1034 accesări

Situația se complică din nou în China, de unde a pornit totul. Noul focar din Beijing, localizat într-o imensă piață alimentară, a fost descris de autoritățile chineze drept “extrem de sever”.

În aceste condiții, au fost închise aproximativ 30 de cartiere și zone rezidențiale, cu o populație de câteva milioane de oameni. Iar responsabilii au anunţat că vor închide din nou toate şcolile.

Beijingul va lua “cele mai hotărâte, decisive şi stricte măsuri” pentru a stinge acest nou focar - a transmis purtătorul de cuvânt la consiliului care administrează capitala chineză.

Locuitorilor din 30 de zone rezidenţiale din jurul imense pieţe Xinfadi - una dintre cele mai mari din Asia - de unde au apărut noile cazuri de infectare, li s-a spus că NU au voie să plece din oraş.

Zeci de mii de oameni care au trecut prin piaţa respectivă, unde se vinde peste şi carne, dar şi prin alte pieţe mai mici - sunt obligaţi să rămână acasă în carantină.

De asemenea, spun autorităţile, sunt efectuate zeci de mii de teste, iar o armată de oamani a fost mobilizată pentru anchete epidemiologice, care să identifice persoanele de contact ale celor infectaţi.

Epidemiologul şef al Chinei a evitat să dea un răspuns clar referitor la provenienţa virusului, mai ales că acesta a reapărut şi la Wuhan, focarul iniţial al pandemiei.

Taguri articol


12