Benzina şi motorina s-au ieftinit în ultimele zile, dar se așteaptă noi fluctuații

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Benzina şi motorina s-au ieftinit în ultimele zile, dar se așteaptă noi fluctuații

Economie 27 Noiembrie 2022 / 22:37 794 accesări

Preţurile carburanţilor au crescut în prima parte a lunii şi au scăzut în cea de-a doua. Motorina s-a ieftinit, în medie, cu 11 bani pe litru, iar benzina, cu 8 bani pe litru. De exemplu, în unele staţii PECO din Bucureşti, benzina se vinde acum cu mai puţin de 7 lei pe litru.

Preţul motorinei a rămas, în continuare, peste pragul de 8 lei pe litru. Asta în condiţiile în care cererea e mai mare în sezonul rece. În plus, rafinăriile nu acoperă tot consumul, iar diferenţa este adusă din import, la preţuri mai mari.

Ieftinirile de la pompă vin în contextul în care cotaţia petrolului brent a scăzut de la început lunii şi a ajuns sub pragul de 90 de dolari pe baril.

Analiştii se aşteaptă însă la noi fluctuaţii ale preţului, după ce Uniunea Europeana va stabili un plafon pentru petrolul rusesc.

Din 5 decembrie, Uniunea Europeană va impune embargo pentru petrolul rusesc adus pe mare, care reprezintă aproximativ 90% din importuri.

Preţurile la pompă ar urma să crească şi dacă Guvernul nu va mai prelungi reducerea cu 50 de bani pe litru după sfârşitul anului.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.139 secunde