Berlinala 2016: Ursul de Aur a recompensat documentarul "Fuocoammare"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Berlinala 2016: Ursul de Aur a recompensat documentarul "Fuocoammare"
21 Februarie 2016 / 09:48 260 accesări 1 comentariu

Ursul de Aur, trofeu acordat celui mai bun film al Berlinalei, i-a fost acordat la ediția din 2016 documentarului italian "Fuocoammare" al regizorului Gianfranco Rosi, care prezintă drama migranților ajunși în insula Lampedusa, transmite sâmbătă AFP.

Fără voce din off și fără comentariu, "Fuocoammare" arată în paralel viața zilnică a locuitorilor insulei italiene și pe cea a miilor de migranți care sosesc pe mare, în condiții catastrofale, mulți pierzându-și viața.

"Sper că acest film va putea contribui la înțelegerea faptului că nu este normal ca oamenii să moară venind la noi", a spus Gianfrnco Rosi pe scena Berlinalei, la primirea premiului.

Taguri articol
Loading...
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri

1 comentariu

muzafer 11:59:04 / 21 Februarie 2016
propaganda ieftina

Sint curios daca dl .regizor a cerut si parerea locuitorilor din Lampedusa in legatura cu invazia insulei lor. propagil ca e film de propaganda platit de madam Merkel. Iar dna care a fost presedinta juriului ar face bine sa ia cu ea citeva sute de invadatori in America. E usor sa te miri,sa te emotionezi sa fii empatica dupa care, sa te cari in confortul tau american iar pe europeni sa-i lasi cu nenorocirea asta provocata de nemti si altii.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.232 secunde