Bernard Cazeneuve va fi noul premier al Franţei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Manevre electorale

Bernard Cazeneuve va fi noul premier al Franţei

Externe 06 Decembrie 2016 / 13:46 366 accesări

Actualul ministru francez de Interne, Bernard Cazeneuve, îl va înlocui pe Manuel Valls la şefia Guvernului Franţei, după ce acesta a demisionat pentru a se putea concentra asupra campaniei sale pentru prezidențialele de anul viitor. ”Domnul Manuel Valls a prezentat, astăzi, demisia Guvernului său preşedintelui Republicii, care a acceptat-o. Preşedintele Republicii l-a numit pe Bernard Cazeneuve premier şi l-a însărcinat cu formarea unui nou Guvern”, a anunţat Palatul Elysée. Bernard Cazeneuve, în vârstă de 53 de ani, a fost, pe rând, minstru delegat al Afacerilor Europene (2012-2013), ministru delegat al Bugetului (2013-2014) şi ministru de Interne din 2014.

Premierul Franţei, Manuel Valls, a ajuns marţi dimineaţă la Palatul Elysée, pentru a-i prezenta președintelui Francois Hollande demisia sa şi pe cea a Guvernului său, după ce a anunţat oficial că participă la scrutinul pentru desemnarea candidatului Partidului Socialist la funcţia de preşedinte al ţării. Luni seară, Valls a anunţat că a luat decizia de a demisiona, în contextul în care va candida pentru funcţia de preşedinte al ţării. Săptămâna trecută, preşedintele în funcţie al Franţei, Francois Hollande, a anunţat că nu va candida pentru un nou mandat, în 2017. În acest context, Manuel Valls are şanse mari să devină candidatul Partidului Socialist la funcţia de preşedinte. Decizia lui Francois Hollande, care se confruntă cu o scădere masivă a popularităţii, de a nu mai candida a fost luată în contextul disensiunilor cu Manuel Valls, care semnalase că va candida la preşedinţie.

Franţa va organiza, în aprilie 2017, primul tur al scrutinului prezidenţial. Francois Hollande se confruntă de mulţi ani cu scăderea popularităţii, pe fondul situaţiei sociale şi economice. Conform celor mai recente sondaje, popularitatea lui Francois Hollande este în prezent de circa 15%. Partidul de centru-dreapta Republicanii l-a desemnat recent, prin referendum intern, pe Francois Fillon drept candidat al formaţiunii şi favorit în scrutinul prezidenţial din 2017. Potrivit sondajelor, Francois Fillon are şanse mari să o învingă în turul doi de scrutin pe Marine Le Pen, liderul formaţiunii populiste de extremă dreapta Frontul Naţional.12
Pagina a fost generata in 0.1834 secunde