Bestia din Est a făcut cel puțin 55 de victime în Europa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bestia din Est a făcut cel puțin 55 de victime în Europa

Externe 02 Martie 2018 / 16:04 671 accesări
Un front atmosferic siberian denumit de către meteorologi

Un front atmosferic siberian denumit de către meteorologi "Bestia din Est" a generat ninsori abundente, vânt puternic şi temperaturile cele mai scăzute din ultimii ani în mai multe regiuni din Europa, în special Marea Britanie, Irlanda, Peninsula Iberică


Un front atmosferic rece continuă să afecteze o mare parte a Europei, iar numărul total de decese a ajuns la 55, pe fondul ninsorilor abundente şi al vântului puternic, relatează The Associated Press.

Mai multe drumuri, legături feroviare şi şcoli au fost închise, iar sute de zboruri au fost anulate. Din cauza frigului, 21 de persoane au murit în Polonia, şapte în Slovacia, şase în Cehia, cinci în Lituania, patru în Franţa, trei în Spania, câte două în Marea Britanie, Italia, Serbia, România, Slovenia şi una în Olanda.

Majoritatea victimelor făceau parte din rândurile oamenilor fără adăpost. În Paris, autorităţile au instalat adăposturi de urgenţă pentru aproximativ 3.000 de persoane fără locuinţă.

Aeroportul din Dublin a fost închis, iar zborurile vor fi reluate cel mai devreme în cursul zilei de sâmbătă. Totodată, transportul feroviar din Irlanda a fost suspendat până sâmbătă. Premierul irlandez Leo Varadkar a făcut un apel către populaţie ca să evite ieşirile din case, întrucât există "riscuri ridicate".

În Marea Britanie, vântul bate cu viteze de până la 100 de kilometri pe oră, iar ninsorile abundente continuă. Aeroporturile din oraşele scoţiene Glasgow şi Edinburgh au fost închise, iar mai multe zboruri au fost anulate pe Heathrow (Londra) şi alte aeroporturi din Anglia.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis o avertizare privind efectele condiţiilor meteo nefavorabile din Europa. Persoanele nevoiaşe, cele în vârstă şi cele cu afecţiuni cronice sunt cele mai vulnerabile.

"Frigul, chiar şi în locurile unde temperaturile nu sunt la cel mai scăzut nivel, poate fi dăunător pentru sănătatea oamenilor în mai multe feluri. Poate agrava condiţiile existente şi poate creşte tensiunea arterială, atacurile de cord şi accidentele vasculare cerebrale. Adoptarea unor măsuri preventive poate contribui la reducerea efectelor şi a riscurilor asupra sănătăţii. Ţările afectate ar trebui să rămână în alertă. Trebuie luate măsuri pentru a proteja persoanele expuse riscurilor", aspus Zsuzsanna Jakab, directorul regional al OMS pentru Europa.

Un front atmosferic siberian denumit de către meteorologi "Bestia din Est" a generat ninsori abundente, vânt puternic şi temperaturile cele mai scăzute din ultimii ani în mai multe regiuni din Europa, în special Marea Britanie, Irlanda, Peninsula Iberică şi Franţa. Situaţia va persista până la sfârşitul săptămânii acesteia.

Taguri articol


12