„Bestia din Est” loveşte din nou Europa!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Bestia din Est” loveşte din nou Europa!

Externe 01 Martie 2018 / 16:37 688 accesări

Ziua de 1 Martie a adus noi căderi masive de zăpadă şi viscole pentru ţările Europei. Valul de frig siberian care a afectat serios continentul nu se lasă dus. Potrivit AFP (preluare News.ro). În ultimele şase zile, au murit aproximativ 48 de persoane din cauza frigului, iar drumurile îngheţate au cauzat numeroase accidente. Recent, un bărbat de 60 de ani a murit după ce a căzut într-un lac în Londra iar un patinator olandez s-a scufundat după ce gheaţa s-a crăpat în satul Hank. În România, două persoane au decedat din cauza frigului, la fel ca în Italia, Serbia şi Slovenia, notează AFP. În Polonia numărul victimelor este de 18 persoane, în Cehia şase, cinci în Lituania iar în Franţa şi Slovacia au murit patru oameni.

Frontul siberian, supranumit „Bestia din est” în Marea Britanie şi „Ursul siberian” de olandezi, a acoperit cu zăpadă regiuni importante ale Europei şi a creat haos în reţelele de transport.

În Scoţia, după ce sute de persoane au rămas blocate pe o autostradă peste noapte, liderul Partidului Naţional Scoţian a declarat: „Este o situaţie foarte dificilă, dar facem tot ce este posibil”.

Oamenii străzii reprezintă majoritatea dintre cei care au murit iar oraşe de-a lungul Europei au deschis adăposturi de urgenţă pentru persoanele care dorm pe străzi. În Germania, asociaţia naţională pentru oamenii străzii, a făcut apel către adăposturi să rămână deschise şi în timpul zilei. „Poţi muri din cauza frigului şi în timpul zilei”, a spus liderul asociaţiei, Werena Rosenke. Autorităţile au făcut de asemenea apel la oameni să aibă grijă de rudele şi vecinii în vârstă după ce o femeie de peste 90 de ani din Franţa a fost găsită îngheţată în faţa casei sale.

În Paris, peste 50 de parlamentari regionali ai petrecut noaptea de miercuri pe străzi, protestând faţă de „privarea de demnitate” a celor care nu au un acoperiş deasupra capului şi sunt nevoiţi să stea în frig pe străzi.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1973 secunde