Big Ben va tăcea în următorii patru ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Big Ben va tăcea în următorii patru ani
Externe 15 August 2017 / 15:22 341 accesări 0 comentarii

Clopotul Big Ben din celebrul turn cu ceas al Parlamentului britanic va înceta să mai bată în după-amiaza zilei de 21 august și va rămâne tăcut pentru următorii patru ani, durata lucrărilor de renovare, a anunțat luni Camera Comunelor, potrivit Reuters. Deși ciocanele care au acționat clopotul de 13,7 tone la fiecare oră în ultimii 157 de ani vor fi desprinse de ceas, acesta va marca în continuare sonor evenimentele importante cum ar fi sărbătorirea Anului Nou. "Lucrările de renovare vor proteja ceasul pe termen lung și vor contribui și la conservarea clădirii care îl adăpostește, Turnul Elisabeta", a spus Steve Jaggs, paznicul orologiului.

Ceasul va fi demontat, fiecare rotiță va fi curățată și reparată, rama din fontă va fi reînnoită, iar limbile, recondiționate. Fațada ceasului va rămâne în continuare vizibilă și funcțională, indicând ora exactă în tăcere, acționată de un motor electric până la reinstalarea mecanismului original.

Și celelalte clopote care bat la fiecare 15 minute vor rămâne în tăcere pe parcursul lucrărilor de renovare programate să se finalizeze în 2012 când sunetul familiar al lui Big Ben se va auzi din nou.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.2426 secunde