Bilanţ trist în cazul gripei: Numărul deceselor a ajuns la 28

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bilanţ trist în cazul gripei: Numărul deceselor a ajuns la 28

Sănătate 22 Ianuarie 2019 / 19:57 1486 accesări

Medicii au confirmat marţi seară un nou deces cauzat de virusul gripal. Este vorba despre o femeie din judeţul Caraş-Severin, care a murit în cursul zilei de luni. Numărul deceselor provocate de gripă de la începutul acestui an a ajuns, astfel, la 28. Femeia a murit în cursul zilei de luni şi nu fusese vaccinată antigripal, scrie News.ro. De asemenea, medicii au anunţat că pacienta era cunoscută cu antecedente medicale, fiind în evidenţe cu boli cronice. Astfel, numărul total al deceselor provocate de gripă a ajuns la 28, după ce marţi dimineaţă au fost anunţate decesele unor pacienţi din Bucureşti şi judeţul Timiş.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat, acum câteva zile, că suntem în pragul unei epidemii de gripă şi că sunt regiuni ale ţării prin care virusul circulă mai intens, printre acestea fiind Bucureştiul, Constanţa şi zona de vest.

Sorina Pintea: Aproximativ 10.000 de fiole de vaccin antigripal vor fi redistribuite în ţară

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a declarat marţi că aproximativ 10.000 de fiole de vaccin antigripal vor fi redistribuite în ţară la sfârşitul acestei săptămâni. "Săptămâna trecută, de la Direcţiile de Sănătate Publică ne-au venit solicitări pentru a suplimenta aceste doze (de vaccin antigripal - n.r.). În acest moment, la Ministerul Sănătăţii se analizează această situaţie şi pot să vă spun că vom redistribui în teritoriu cantităţi suplimentare - aproximativ 10.000 de fiole săptămâna aceasta spre final", a afirmat Sorina Pintea, la Bruxelles, după audierea în Comisia de Sănătate a Parlamentului European, potrivit Agerpres. Pintea a spus că aşteaptă informările de joi ale Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru a vedea dacă avem a doua săptămână epidemică consecutivă. "Aşteptăm comunicatele pe care Institutul Naţional de Sănătate Publică le va da joi, referitoare la faptul dacă avem sau nu a doua săptămână epidemică. Aşa cum spuneam, dacă trei săptămâni la rând avem săptămână epidemică, atunci putem vorbi despre o epidemie de gripă", a spus oficialul MS. Ministrul Sănătăţii a precizat că triajul epidemiologic în şcoli poate fi făcut şi de cadrele didactice.

CNA recomandă radiourilor și televiziunilor să difuzeze un spot despre vaccinarea antigripală

Consiliul Naţional al Audiovizualului a recomandat radiodifuzorilor, în şedinţa de marţi, să sprijine difuzarea spoturilor radio - TV referitoare la anunţul de interes public privind importanţa imunizării antigripale, dezvoltat de Asociaţia Pro Imunizare, pentru o perioadă de două luni, relatează News.ro. De asemenea, Consiliul recomandă ca anunţul de interes public privind importanţa imunizării antigripale să fie difuzat cel puţin o dată în prime-time. Potrivit art. 6 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, decizia editorială de difuzare aparţine exclusiv radiodifuzorului.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1546 secunde