Bilanţul atacului armat din Oregon: nouă morţi şi şapte răniţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bilanţul atacului armat din Oregon: nouă morţi şi şapte răniţi

Externe 01 Octombrie 2015 / 22:10 662 accesări

Un tânăr înarmat a deschis focul, joi, într-o clasă dintr-un colegiu comunitar rural, în Oregon, omorând cel puţin nouă persoane şi rănind alte şapte, a anunţat FBI, după care a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia, relatează AP în pagina electronică. Atacul a avut loc în prima săptămână de cursuri la Colegiul comunitar Umpqua de la Roseburg, un mic orăşel forestier situat la aproximativ 290 de kilometri sud de Portland. Atacatorul a fost identificat drept Chris Harper Mercer, în vârstă de 26 de ani, potrivit unui oficial guvernamental, care nu a fost autorizat să facă declaraţii. Autorităţile nu au spus nimic despre mobilul atacului, subliniind că o anchetă este în desfăşurare. O purtătoare de cuvânt a poliţiei federale (FBI) a precizat că atacatorul era inclus în acest bilanţ.

Anterior, procurorul general al statului Oregon Ellen Rosenblum a anunţat că 13 persoane au fost ucise. Era neclar ce a condus la această discrepanţă, precizează The Associated Press. Obama şi-a reiterat susţinerea faţă de înăsprirea măsurilor de control cu privire la armele de foc.

Preşedintele Statelor Unite,Barack Obama, a îndemnat Congresul să "să schimbe legile, să salveze vieţişi să lase tinerii să poată să trăiască".Ştiri recomandate

12