Bilanțul cutremurului din Japonia - 42 de morți

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bilanțul cutremurului din Japonia - 42 de morți
Externe 09 Septembrie 2018 / 17:50 191 accesări 0 comentarii

Premierul japonez Shinzo Abe a vizitat duminică, 9 septembrie insula Hokkaido, lovită joi de un puternic seism soldat cu 42 de morţi, potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii de autorităţi şi citat de AFP. Abe a vizitat oraşul Sapporo, unde cutremurul cu magnitudinea 6,6 a distrus mai multe case şi drumuri. Premierul a ajuns şi la Atsuma, o mică localitate rurală grav afectată de seism, în care mai multe case au fost îngropate sub o alunecare de teren uriaşă provocată de cutremur. După această scurtă vizită, premierul s-a întors în capitală pentru a participa la o şedinţă de guvern extraordinară care urmează să aloce un ajutor de 540 de milioane de yeni (4,2 milioane de euro) regiunii afectate. Abe a anunţat un bilanţ de 42 de morţi, a informat televiziunea publică NHK.

Pe de altă parte, autorităţile locale au raportat duminică seara 39 de victime şi o persoană dispărută. Un bilanţ precedent dat publicităţii sâmbătă, 8 septembrie, indica 35 de morţi. În Atsuma, operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori au continuat duminică.

Imediat după cutremur, care a afectat o centrală termică, circa trei milioane de gospodării au rămas fără energie electrică. În prezent, curentul electric a fost restabilit aproape în totalitate, chiar dacă autorităţile locale solicitau încă duminică, 9 septembrie, locuitorilor să-şi limiteze consumul pe cât de mult posibil. Seismul care a afectat insula Hokkaido este ultimul dintr-o serie de dezastre naturale care au lovit în ultimele luni Japonia.

Vestul ţării nu şi-a revenit încă după trecerea, la sfârşitul lunii iulie, a celui mai puternic taifun din ultimul sfert de secol, la doar câteva săptâmâni după ce precipitaţii masive au provocat inundaţii şi alunecări de teren, soldate cu circa 200 de morţi.

Sursa: AgerpresPagina a fost generata in 0.1973 secunde