Bill Gates, utilizator de Android și de Samsung. Care sunt motivele?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bill Gates, utilizator de Android și de Samsung. Care sunt motivele?

Tehnologie 05 Martie 2021 / 16:59 727 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

De ani de zile una dintre marile dezbateri din lumea tehnologiei s-a concentrat pe cele mai utilizate două sisteme de operare pentru dispozitive mobile din lume: Android și iOS. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale, deci există utilizatori care preferă unul înaintea celuilalt, dar care este favoritul lui Bill Gates?

De curând într-o conversație cu fanii, pe noua rețea socială Clubhouse, cofondatorul Microsoft și una dintre cele mai iconice personalități din industria tehnologică a răspuns la mai multe întrebări despre noua sa carte, dar și-a făcut timp să le spună ascultătorilor din „cameră” și ce telefon folosește și de ce.

Bill Gates spune că preferă Android

Magnatul și filantropul a explicat faptul că folosește un telefon Android în viața de zi cu zi, dar subliniază: „Întrucât vreau să rămân la curent cu toate, am și un iPhone, deși telefonul pe care îl port cu mine zi de zi este un Android.

Telefon Samsung - oferte (eMAG)

Este clar că Gates folosește ambele sisteme de operare, deoarece Clubhouse este disponibil exclusiv în App Store, deși dezvoltatorii săi au menționat că va ajunge și pe Android mai târziu.

Poate că primul lucru la care te gândești când citești răspunsul lui Bill Gates este că el preferă Android din cauza rivalității enorme care a existat cu ani în urmă între Microsoft și Apple când Bill Gates era CEO al Microsoft și Steve Jobs era egalul său la Apple. Cu toate acestea, nu acesta este motivul pentru care magnatul folosește Android.

„Unii producători de Android sunt mai flexibili cu privire la modul în care software-ul se conectează la sistemul de operare și au tendința de a preinstala aplicații Microsoft, astfel încât acest lucru îmi ușurează mult situația”, a spus Bill Gates.

Omul de afaceri nu a menționat în niciun moment marca sau modelul telefonului pe care îl poartă în buzunar, dar datorită descrierii, cel mai probabil este un telefon Samsung, deoarece acesta este în prezent producătorul care preinstalează mai mult aplicațiile Microsoft pe telefoanele sale și atât Microsoft, cât și Samsung, au mai multe acorduri care au dus la caracteristici exclusive ale ecosistemului Redmond de pe telefoanele producătorului sud-coreean.

În prezent, cea mai bună integrare între Windows și Android o au telefoanele Samsung datorită acestor acorduri comerciale.

Cine este Bill Gates?

În 2017, Bill Gates menționase deja că telefonul său principal era un dispozitiv Android încărcat cu un număr mare de servicii și aplicații Microsoft, iar la acel moment telefonul care se potrivea perfect acelei descrieri era Galaxy S8. Cel mai probabil, Gates și-a actualizat între timp telefonul la cele mai recente modele Samsung.

Bill Gates (William Henry Gates III; născut la Seattle, Washington, în 1955) este un informatician și om de afaceri american, fondator al Microsoft. Averea acestui programator precoce, care nu și-a terminat studiile și care la 31 de ani era deja miliardar, provine din succesul copleșitor al sistemului său de operare, MS-DOS (1981), care avea să evolueze în popularul Windows 3.1 (1992) și al versiunilor succesive ale acestui sistem de operare, omniprezente până în prezent în marea majoritate a laptopurilor și desktopurilor.

Telefon mobil? Descopera ofertele eMAG

Bill Gates s-a născut într-o familie bogată care i-a oferit o educație în centre de elită precum Lakeside School (1967-73) și Harvard University (1973-77). În colaborare cu prietenul său Paul Allen a intrat în lumea computerelor formând o mică echipă dedicată realizării de programe pe care le-au vândut companiilor sau administrațiilor publice.

Talentul lui Gates s-a reflectat în mai multe programe de calculator, a căror utilizare s-a răspândit în întreaga lume ca limbaje de bază ale computerelor personale; dar și în succesul unei companii flexibile și competitive, gestionată cu o atenție specială la selecția și motivația personalului. Inovațiile lui Gates au contribuit la răspândirea rapidă a utilizării computerului personal, producând o inovație tehnică importantă în modalitățile de producere, transmitere și consum de informații.12
Pagina a fost generata in 0.1848 secunde