Biserica Ortodoxă - două mari sărbători! Vezi când!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Biserica Ortodoxă - două mari sărbători! Vezi când!

Religie 19 Noiembrie 2018 / 16:39 889 accesări

Pe 21 noiembrie Biserica Ortodoxă prăznuiește Intrarea în biserică a Maicii Domnului. Cu acest prilej, marți, 20 noiembrie, de la ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei cu Litie la parohia „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Constanța (str. Dinu Lipatti, nr. 2, cartier Compozitorilor). Miercuri, 21 noiembrie, de la ora 8.15, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Capidava, cu prilejul hramului paraclisului.

Sfânta Mare Muceniță Ecaterina

Duminică, 25 noiembrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina. Cu acest prilej, vineri, 23 noiembrie, începând cu ora 16.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sf. Ecaterina” din localitatea Tuzla (str. Constanței, nr. 71).

Așezământul de cult a fost ctitorit în anul 1884, de către Mihail Kogălniceanu, om politic și istoric. Tot vineri, 23 noiembrie, începând cu ora 23.00, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din cartierul constănțean Tomis Plus-Boreal, lăcaș de cult care își cinstește ocrotitoarea.

CINE A FOST? Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina s-a născut în anul 294, într-o familie nobilă, unde a primit o educaţie aleasă. S-a convertit la creştinism pe vremea împăraţilor prigonitori Diocleţian şi Maximian. Datorită înţelepciunii de care a dat dovadă, a reuşit să demonstreze superioritatea credinţei creştine față de filosofia păgână grecească și să îi convertească la Hristos pe mulţi învăţaţi ai timpului. Din acest motiv a fost arestată şi dusă la judecată înaintea autorităţilor romane, apoi a fost supusă la chinuri și, în cele din urmă, a fost condamnată la moarte tăindu-i-se capul. Sfintele sale moaşte se află în mănăstirea „Sf. Ecaterina”, de pe Muntele Sinai, din Egipt.12
Pagina a fost generata in 0.1505 secunde