Bitcoin a trecut de pragul de 12.000 de dolari

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bitcoin a trecut de pragul de 12.000 de dolari

Economie 06 Decembrie 2017 / 11:20 1412 accesări

Cripto-moneda Bitcoin și-a continuat miercuri aprecierea, atingând o nouă valoare record de peste 12.000 de dolari, în pofida semnelor de întrebare cu privire la valoarea sa reală și a avertismentelor cu privire la formarea unei bule speculative, informează Reuters.

În jurul orei 05:00 GMT, moneda virtuală înregistra o creștere de 4,48% fiind cotată la 12.200,40 dolari pe platforma de tranzacționare Bitstamp din Luxemburg, după ce anterior a atins valoarea record de 12.276 de dolari.

Moneda virtuală, care la data de 29 noiembrie a trecut pragul de 10.000 de dolari, a primit un nou impuls la sfârșitul săptămânii trecute după decizia organismului de reglementare a piețelor financiare din SUA de a permite unui număr de doi operatori, CME Group și CBOE Global Markets, să ofere contracte futures în bitcoin. Această decizie deschide calea pentru o adoptare mai largă a monedei virtuale, în condițiile în care contractele futures vor facilita tranzacțiile cu această nouă clasă de active.

Însă ascensiunea meteorică a Bitcoin, de la mai puțin de 1.000 de dolari la începutul anului la peste 12.000 de dolari în prezent, a atras atenția autorităților de reglementare din întreaga lume. Anumiți bancheri și economiști, printre care și laureatul premiului Nobel pentru Economie, Joseph Stiglitz, au apreciat că această cripto-monedă ar trebui interzisă.

"Suntem într-o bulă speculativă iar una din caracteristicile bulei este că nu există nicio modalitate să știm când se va sparge", a declarat Mick McCarthy, director de strategie la CMC Markets.

Tehnologia Blockchain utilizează criptografia pentru a crea un registru digital de date în care sunt incluse tranzacțiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzacțiile sunt arhivate și autentificate în mod public, fără să mai fie nevoie de un singur deținător al informației, după cum explică specialiștii în domeniu.

Taguri articol


12