„Bluza albastră“ a lui Tonitza, la licitație

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Bluza albastră“ a lui Tonitza, la licitație
Cultură 15 Martie 2016 / 20:09 353 accesări 0 comentarii

Un portret semnat de Nicolae Tonitza, „Bluza albastră”, este vedeta Licitației de Primăvară care va avea loc pe 24 martie, de la ora 19.30, la Athenee Palace Hilton. Tabloul are o valoare estimată între 20.000 și 40.000 de euro.

„Opera ilustrează o fată cu chip copilăros, cu privirea curajoasă, fixând-o pe cea a artistului și acum pe a privitorului, cu ținuta dreaptă și mândră. Peste ani și ani, publicul o poate reîntâlni pe copila lui Tonitza în „Spaniola (Emilia)” lui Corneliu Baba - senzuală, cu privirea ștearsă, cu părul negru căzând pe umerii goi și decolteu, cu spatele alunecând pe un fotoliu. Valoarea este estimată între 5.000 și 7.000 euro”, spun reprezentanții Artmark.

În licitație sunt scoase și alte lucrări semnate de Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Francisc Șirato, Nicolae Dărăscu, Ion Theodorescu-Sion, Iosif Iser, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Nicolae Vermont, Octav Băncilă, Dumitru Ghiață, Camil Ressu, Corneliu Baba, Sabin Bălașa, Margareta Sterian și Ion Musceleanu.

Citește și:

„Mărțișoare“ care au aparținut familiei Goga, la licitație

Bijuterii și ceasuri de colecție, la licitație, de Dragobete

La 84 de ani, Veturia Suciu țese și coase printre amintiri

Taguri articol
nicolaeorelicitațiesoarelecție
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.3111 secunde