Boala care lovește tinerele obsedate de slăbit! Vezi despre ce este vorba!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Boala care lovește tinerele obsedate de slăbit! Vezi despre ce este vorba!
Lifestyle 30 Octombrie 2017 / 17:04 352 accesări 0 comentarii

Pentru că societatea modernă promovează în primul rând aspectul fizic și apoi alimentația sănătoasă, medicii se confruntă cu tot soiul de boli care afectează persoanele tinere și foarte tinere. Așa a apărut „drunkorexia“, o afecțiune similară anorexiei, care afectează atât fetele, cât și băieții obsedați să-și păstreze o siluetă de invidiat. Despre ce este vorba? Tinerele se înfometează şi îşi reduc dramatic consumul de calorii din mâncare pentru a păstra loc pentru cosumul de alcool. Acest comportament este cunoscut, în limbajul curent, drept „drunkorexia", dar nu este, deocamdată, recunoscut drept o tulburare alimentară, în ciuda caracteristicilor pe care le are în comun cu anorexia.

Un studiu arată că aproximativ 60% dintre studente prezintă tendinţe de „drunkorexie". Asta şi pentru că această adevărată industrie care s-a construit în jurul dietelor de slăbit a demonizat continuu consumul de alcool pentru conţinutul său caloric ridicat. Astfel, o bere poate avea 197 de calorii, cât o felie de pizza, iar un pahar de vin ar putea conţine la fel de multe cât o îngheţată, scrie „The Independent“. „Când eram la universitate, săream peste mese pentru a nu fi balonată când ieşeam în oraş", spune Lily, de 23 de ani, care acum este antrenor personal. „Într-adevăr, este o tulburare foarte frecventă, mulţi dintre clienţii mei mă întreabă dacă ar trebui să nu mai mănânce la cină pentru a putea bea ceva seara, atunci când au planuri de ieşit în oraş“, a declarat ea pentru „The Independent“.

Totuşi, nu doar tinerele se confruntă cu această problemă.

Potrivit nutriţionistului Harley Street, acest comportament apare sistemic în cultura contemporană, în grade variate. Uneori duce chiar la un regim alimentar de tip yo-yo. Consumul de alcool pe stomacul gol este întotdeauna un comportament greşit, mai ales dacă devine un tipar, explică şi doctorul Sarah Jarvis, consilier medical la Drinkaware.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1754 secunde