Bob Dylan a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură 2016

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bob Dylan a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură 2016

Cultură 13 Octombrie 2016 / 14:37 685 accesări

Surpriză uriașă pentru literatura internațională: faimosul cântăreţ american Bob Dylan, în vârstă de 75 ani, a fost distins joi, 13 octombrie, cu Premiul Nobel pentru Literatură pe 2016. Onoranta distincție i-a fost acordată de Academia Suedeză pentru „crearea unor noi maniere de expresie poetică în cadrul marii tradiţii a muzicii americane”. Premiul este în valoare de opt milioane de coroane suedeze, echivalentul a aproximativ 925.000 de dolari americani.

Simbol al inovaţiei în muzică şi cultură, Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambiţiile intelectuale.

Celebrul artist a văzut lumina zilei pe 24 mai 1941 în Duluth, Minnesota. A crescut într-o familie de mic-burghezi de origine evreiască în oraşul Hibbing.
Încă de când era adolescent a cântat în numeroase trupe, însă cu timpul a făcut o pasiune din muzica folk americană şi blues. Românii au avut șansa să-l cunoască pe faimosul american în iunie 2015, când Bob Dylan a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului mondial „Never Ending Tour”.

În 2015, Premiul Nobel pentru literatură a fost acordat scriitoarei şi jurnalistei Svetlana Alexievich, "pentru scrierile sale polifonice, un monument dedicat suferinţei şi curajului în zilele noastre".

Prin acordarea acestei distincții, sezonul Premiilor Nobel 2016, care a debutat pe 10 octombrie, s-a încheiat.

Citește și:

S-a stins un scriitor de Nobel, Dario Fo

Colțul Troll-ului - Nobelul pentru economie, o palmă dată banksterilor

Juan Manuel Santos va dona banii de la Premiul Nobel victimelor conflictului cu FARC12
Pagina a fost generata in 0.2349 secunde