„Boeme“ transformă prin graffiti! Știi ce este clădirea asta?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Boeme“ transformă prin graffiti! Știi ce este clădirea asta?
Educație 11 Ianuarie 2018 / 14:35 738 accesări 3 comentarii

Postul de transformare nr. 131 din Constanţa, aparținând societății E-Distribuție Dobrogea, situat în apropierea Liceului Teoretic Lucian Blaga din Constanţa a fost pictat de artistul constănţean Mihai Comănescu, cunoscut sub pseudonimul de Boeme, unul dintre cei mai talentaţi artişti graffiti din România. Lui i s-au alăturat elevi creativi ai Liceului Lucian Blaga, dornici să se implice în acest proiect. Având ocazia să se joace cu compoziţiile, tinerii au experimentat crearea formelor gigantice ale mâinilor ce transmit mesaje ce au ca scop deschiderea porţilor şcolii către sufletul comunităţii. Experienţa celor 8 tineri artişti alături de Mihai Comănescu este o poveste frumoasă în evoluţia lor în şi dinspre şcoală. Astfel, pereţii postului de transformare aflat în cartierul Poarta 6 au fost transformați într-o operă de artă modernă cu scopul de transmite mesaje motivaţionale elevilor, dar și comunităţii, subliniind rolul important al educaţiei.

„Colaborarea Liceului Teoretic Lucian Blaga Constanța cu societățile grupului Enel pentru proiecte educaționale este veche și cu rezultate remarcabile pentru elevii implicați în activitățile derulate. Elevii au avut astfel oportunități în care și-au dezvoltat competențe știintifice, sociale, dar și artistice. Ultimul proiect lansat de Enel, City of Energy, la care au participat și 8 elevi din liceul nostru, a constituit o nouă provocare pentru ei. Elevii au apreciat participarea la activitatea de decorare a postului de transformare E-Distribuție Dobrogea din apropierea liceului nostru, pentru că le-a dat posibilitatea să folosească creativitatea pentru a îmbunătăți și a schimba comportamente și atitudini în comunitatea «Faleza Sud» a municipiului Constanța”, a declarat directorul Liceului Lucian Blaga, Iuliana Linea.

loading...

3 comentarii

artdeosebit 13:32:46 / 17 Ianuarie 2018
deosebit

f frumos

Ejm 14:20:13 / 17 Ianuarie 2018
Graffiti

Acum 18 ani acelasi artist era catalogat drept satanist de “fituica” dvs.

DJM 15:53:02 / 17 Ianuarie 2018
Pentru Ejm

Este adevarat . . . Imi amintesc cum, in urma cu ceva ani, niste asa zisi ziaristi contribuiau la demonizarea acestui artist prin articolele publicate, in care s-au folosit termeni ca "satanist" "golan" etc . . . Una peste alta, BOEME a ajuns intre primii 10 artisti la nivel european . . . Bravo si succes !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2249 secunde