Bogdan Nicula dansează în ceruri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bogdan Nicula dansează în ceruri

Monden 23 Iunie 2015 / 00:00 2364 accesări

Colegii balerini și publicul și-l vor aminti pe Bogdan Nicula mereu tânăr, în plină glorie. Și-l vor aminti așa cum l-am văzut ultima oară pe scenă, plin de viață și de energie, așa cum îi stă bine unui balerin la 35 de ani. Din păcate, mistuit de o boală necruțătoare, care l-a paralizat și l-a țintuit pe paturile spitalului jumătate de an, Bogdan Nicula a pierdut, duminică, lupta cu viața. În decembrie 2014, el a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică (ALS), o boală care atacă celulele nervoase ce controlează mişcarea voluntară.

Bogdan Nicula s-a stins duminică. Pe 1 mai el fusese transferat din Germania în Grecia, pentru un tratament cu celule stem, banii necesari fiind strânși în cadrul spectacolelor caritabile care s-au organizat în țară, inclusiv la Constanța.

În februarie, colegii de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet (TNOB)  „Oleg Danovski” au decis să danseze pro bono pentru Bogdan Nicula, în semn de solidaritate pentru cel care a ales să facă performanță la Constanța, după absolvirea Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din București.

Astfel, la iniţiativa lor și cu sprijinul conducerii TNOB, artiştii Companiei de Balet a TNOB au prezentat pe 11 februarie, în scop caritabil, unul dintre cele mai frumoase spectacole din repertoriu, „Romeo şi Julieta”, de Serghei Prokofiev, în coregrafia lui Horaţiu Cherecheș. În urma reprezentației s-au strâns 4.800 de lei.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1228 secunde