Bombardamente simulate de avioane americane în cadrul aplicațiilor din Coreea de Sud

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bombardamente simulate de avioane americane în cadrul aplicațiilor din Coreea de Sud

Externe 06 Decembrie 2017 / 09:00 720 accesări

Bombardiere strategice americane B-1B Lancer și avioane ''invizibile'' F-22 Raptor au simulat miercuri exerciții de bombardare asupra unor ținte convenționale de pe teritoriul Coreei de Sud, într-o demonstrație a capacității și hotărârii aliaților de a da o ripostă provocărilor Coreei de Nord, relatează Yonhap. Mai multe avioane F-35 stealth și aparate F-16 americane, precum și F-15K și KF-16 ale Coreei de Sud au participat în poligonul Pilsung din provincia Gangwon, potrivit Comitetului Șefilor de Stat Major sud-coreean.

Aceasta a fost parte a aplicațiilor anuale Vigilant ACE, care au început luni pentru o perioadă de cinci zile. Douăzeci și patru de F-22 și F-35 ''invizibile'' americane participă la aceste manevre, alături de mai mult de 200 de alte avioane de luptă din cele două țări.

Implicarea avioanelor de luptă de a cincea generație reprezintă însă o noutate pentru Vigilant ACE. "Prin acest exercițiu, forțele aeriene din Coreea de Sud și SUA au demonstrat voința puternică a alianței și capacitatea de a răspunde la amenințările nucleare și balistice din partea Coreei de Nord", a indicat JCS. Cele două părți și-au consolidat pregătirea pentru desfășurarea unei "forțe de reacție rapidă" prin îmbunătățirea interoperabilității și a capacității de a efectua operațiuni combinate pe timp de pace și de război, a adăugat Comitetului Șefilor de Stat Major.

Tensiunile se mențin la o cotă ridicată în Peninsula Coreeană din cauza continuării dezvoltării de către regimul de la Phenian a programelor sale balistic și nuclear, în pofida sancțiunilor internaționale.12
Pagina a fost generata in 0.2066 secunde