Bombardamentele au fost reluate în Alep

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bombardamentele au fost reluate în Alep

14 Decembrie 2016 / 14:10 355 accesări

Activiști sirieni susțin că avioane de vânătoare au reluat bombardamentele asupra regiunilor încă ocupate de rebeli din estul Alepului, periclitând un acord de încetare a focului, relatează The Associated Press.

Activistul media Mahmoud Raslan spune că aeronavele au bombardat, miercuri, districtul rebel Ansari din oraș.

El spune că avioanele "au început să atace ca și cum nu ar exista vreun acord de încetare a focului sau problema evacuării civililor".

Bombardamentul este un anunț de facto că "ne vor omorî pe toți", a mai spus Raslan.

Un membru al echipelor de salvare din estul Alepului, Ibrahem alHaj, a confirmat existența acestor raiduri. Nu se știe dacă avioanele aparțin regimului sirian sau Rusiei.

Rusia și Turcia au intermediat, marți noapte, un acord de încetare a focului pentru a-i evacua pe rebelii sirieni și pe civilii rămași în estul Alepului, însă se pare că acesta s-a prăbușit miercuri, potrivit ambelor părți.

Marți, ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, anunța încetarea confruntărilor militare după ce serviciile de securitate siriene au preluat în totalitate controlul asupra oraşului sirian. "Cele mai recente informaţii pe care le-am primit în ultima oră arată că operaţiunile militare în Alep au încetat", declara marţi seară Vitali Ciurkin, ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite.

"Trupele guvernamentale siriene deţin în totalitate controlul asupra părţii de est a oraşului Alep, iar acum au început operaţiunile umanitare", mai preciza Ciurkin, citat de agenţia Tass şi de site-ul T-Online.de.

Rusia este unul dintre principalii aliaţi ai Administraţiei Bashar al-Assad, iar aviaţia militară rusă efectuează bombardamente pentru a ajuta armata siriană.

Marţi dimineaţă, armata siriană a acceptat să permită ieşirea insurgenţilor şi a civililor care mai erau în partea de est a oraşului Alep.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Conform celui mai recent bilanţ estimat de ONU, 270.000 de oameni au murit în acest război. Bilanţul anunţat marţi de organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) este de 312.000 de morţi.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2065 secunde