Boris Johnson este noul premier al Marii Britanii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ales în funcţia de preşedinte al Partidului Conservator Boris Johnson este noul premier al Marii Britanii
Externe 23 Iulie 2019 / 14:58 1622 accesări 0 comentarii

Boris Johnson a fost ales în funcţia de preşedinte al Partidului Conservator şi, implicit, premier al Marii Britanii, a anunţat, marţi, Parlamentul de la Londra. Boris Johnson a obţinut 92.153 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Jeremy Hunt, a obţinut 46.656 de voturi, în cadrul scrutinului la care au participat membri ai Partidului Conservator (centru-dreapta), aflat la guvernare în Marea Britanie. Prezenţa la urne în cadrul scrutinului intern a fost de 87,4%. Boris Johnson îşi va începe oficial mandatul de prim-ministru miercuri, după demisia Theresei May în contextul crizei Brexit.

Liderul opoziţiei britanice, Jeremy Corbyn, a declarat, marţi, că Boris Johnson a obţinut susţinerea partidului său, însă nu a câştigat susţinerea întregii ţări. Corbyn s-a declarat împotriva ieşirii Marii Britanii din UE fără un acord, despre care Boris Johnson a afirmat că este un scenariu pe care îl ia în considerare. Johnson a anunţat anterior că doreşte să încheie un acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie şi fără un acord.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.196 secunde