Boxerul Arsen Mustafa a adus la Constanţa argintul mondial

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vrea să urce pe podium şi la Jocurile Olimpice! Boxerul Arsen Mustafa a adus la Constanţa argintul mondial
Sport 26 Aprilie 2014 / 00:00 2097 accesări

Vineri s-a întors de la Sofia delegaţia României care a participat la Campionatele Mondiale de box pentru tineret (sportivi de 17-18 ani). Aşa cum cotidianul „Telegraf“ v-a informat pe parcursul acestei săptămâni, singura medalie pentru România a cucerit-o un pugilist constănţean, Arsen Mustafa, de la CS Farul. El a obţinut cinci victorii în capitala Bulgariei şi a pierdut doar în finala categoriei 60 kg, Ablaihan Jusupov (Kazahstan) fiind declarat învingător la puncte după un meci foarte echilibrat, în care decizia putea la fel de bine să-i revină şi boxerului român.

PE URMELE LUI IONUŢ GHEORGHE ŞI LUCIAN BUTE „Consider că adversarul meu din finală nu mi-a fost superior, dar asta a fost, arbitrul i-a ridicat lui mâna. Sunt foarte mândru pentru că am făcut acest pas foarte mare în carieră, după câţiva ani buni în care m-am chinuit să câştig o medalie la o competiţie importantă. M-au ajutat foarte mult antrenorii de la clubul Farul, dar şi cei de la lot m-au sprijinit, domnii Auraş şi Ferodin. A fost bine, mă bucur că m-am calificat şi pentru Jocurile Olimpice de tineret. Acum trebuie să mă pregătesc foarte bine pentru competiţia din China, pentru că am şi o revanşă de luat în faţa sportivului din Kazahstan. Mai sunt şi Campionate Europene anul acesta, sper să iau medalie şi acolo”, a declarat Arsen Mustafa (18 ani), care vrea să calce pe urmele lui Ionuţ Gheorghe, fostul său coleg de club de la Farul, care a cucerit bronzul olimpic la Atena, în 2004. „Mi-a plăcut foarte mult de Ionuţ Gheorghe cum boxează, iar idolul meu este Lucian Bute”, a mărturisit boxerul constănţean, care este stângaci, ca şi Bute.

„Este o realizare importantă a boxului constănţean, a clubului Farul şi a boxului românesc în general. Este o încununare a efortului depus atâţia ani şi a calităţilor sportivului. Iată că această muncă a dat roade după mai multe încercări, după mai multe locuri 5 la competiţii majore, Campionate Europene şi Mondiale”, a declarat Mihai Constantin, antrenorul care l-a descoperit pe Arsen şi care l-a pregătit şi pentru Mondialele din Bulgaria. „Cred cu toată convingerea că decizia din finală putea la fel de bine să-i fie acordată şi sportivului nostru. Arsen este un copil foarte talentat, dar a avut multe ghinioane, pentru că trebuia să „erupă” mai demult, chiar de la Europenele de anul trecut, când am început munca împreună. A mai participat la Mondiale şi Europene de juniori şi cadeţi, dar s-a oprit de fiecare dată în sferturi de finală. Aşteptăm de la el să confirme şi în lotul olimpic, începând de anul viitor, apoi peste doi ani să meargă la Jocurile Olimpice de la Rio”, a spus Ferodin Ablalim, antrenor la CS Năvodari şi la lotul naţional de tineret, cel care, alături de Relu Auraş, l-a sfătuit din colţ pe Arsen Mustafa în cele şase meciuri de la Sofia.12
Pagina a fost generata in 0.1346 secunde