Boxerul Ronald Gavril a ratat titlul mondial WBC la supermijlocie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Boxerul Ronald Gavril a ratat titlul mondial WBC la supermijlocie

Sport 10 Septembrie 2017 / 16:57 1034 accesări
Ronald Gavril (stânga) l-a dominat rareori pe David Benavidez

Ronald Gavril (stânga) l-a dominat rareori pe David Benavidez

Pugilistul român Ronald Gavril a fost învins la puncte de americanul David Benavidez, într-un meci pentru titlul mondial vacant în versiunea WBC, categoria supermijlocie, desfășurat sâmbătă dimineață la Las Vegas. Benavidez (20 de ani) a fost văzut învingător de doi arbitri-judecători, cu 116-111 și 117-111, în timp ce Gavril a fost creditat ca învingător de al treilea, cu 116-111.

David Benavidez, care a obținut a 19-a sa victorie la profesioniști din tot atâtea meciuri disputate (17 prin KO!), a devenit cel mai tânăr campion mondial din istorie la categoria supermijlocie, iar la ora actuală este cel mai tânăr campion mondial în exercițiu, indiferent de categorie. Titlul WBC la supermijlocie fusese lăsat vacant de Badou Jack, coleg cu Gavril la Mayweather Promotions, care a urcat în categorie.

Prima repriză a fost una de tatonare, după care Gavril a fost ceva mai activ, însă Benavidez a condus ostilitățile în următoarele runde. Românul a revenit treptat în meci și a deținut inițiativa în rundele de la mijlocul confruntării. Benavidez a dat semne de reviriment în rundele 10 și 11, în aceasta din urmă punându-l în reală dificultate pe boxerul băcăuan. În ultima rundă, pe fondul dominării lui Benavidez, Gavril l-a surprins cu o lovitură de stânga la figură și l-a trimis pe american la podea, acesta fiind numărat de arbitru.

Ronald „The Thrill” Gavril (31 de ani) a suferit a doua sa înfrângere la profesioniști, având 18 victorii (14 prin KO). El a ratat șansa de a deveni al cincilea boxer român campion mondial la profesioniști, după Mihai Leu (campion mondial WBO în 1997), Leonard Doroftei (campion mondial WBA în 2002), Lucian Bute (campion mondial IBF în 2007) și Adrian Diaconu (campion mondial WBC în 2008). Reamintim că românul a devenit adversarul lui Benavidez după ce Anthony Dirrell, cel care trebuia să-l înfrunte pe american, s-a accidentat, astfel că oficialii WBC l-au ales pe Gavril datorită palmaresului său recent.12
Pagina a fost generata in 0.1642 secunde