Boxerul ucrainean Vladimir Kliciko a agățat mănușile în cui

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Boxerul ucrainean Vladimir Kliciko a agățat mănușile în cui

Sport 03 August 2017 / 15:35 316 accesări
Vladimir Kliciko a dominat categoria grea a boxului profesionist în primele două decenii ale secolului XXI

Vladimir Kliciko a dominat categoria grea a boxului profesionist în primele două decenii ale secolului XXI

Pugilistul ucrainean Vladimir Kliciko, fost campion mondial al greilor profesioniști, a anunțat joi că pune capăt carierei sportive. „După ultima mea luptă cu Anthony Joshua s-au impus anumite decizii. Nu mi-am imaginat niciodată să am un parcurs sportiv așa de lung și încununat de succes... Mulțumesc din inimă tuturor!”, a spus Kliciko (41 de ani), care astfel a renunțat să mai susțină revanșa cu Joshua.

Campion mondial al greilor din 2000 până în 2003, apoi din 2006 până în 2015, Vladimir Kliciko a fost invincibil timp de 11 ani, înainte de a pierde centurile WBA și WBO în urma eșecului din 28 noiembrie 2015, contra britanicului Tyson Fury. Bilanțul carierei sale de boxer profesionist cuprinde 64 de victorii, dintre care 54 prin KO, și 5 înfrângeri. „Sunt momente în viață când e nevoie sau chiar ne dorim să se schimbe ceva în cariera noastră. Acum a venit rândul meu”, a menționat Kliciko, care în aprilie curent pierdea în fața lui Anthony Joshua, într-o gală disputat pe stadionul londonez Wembley.

Luna trecută, britanicul Joshua, campion mondial WBA, IBF și IBO la categoria grea, spunea că își dorește un meci revanșă cu Vladimir Kliciko, pe care l-a învins prin KO în aprilie, dar dacă ucraineanul decide să se retragă, următoarea sa luptă va fi cu bulgarul Kubrat Pulev. Joshua (27 de ani), neînvins în 19 meciuri, are în contact o clauză care îl obligă la un meci revanșă cu Kliciko, dar ucraineanul de 41 ani a decis să nu mai revină în ring.12
Pagina a fost generata in 0.164 secunde