Boxul constănțean are trei campioni la seniori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CN de box pentru seniori Boxul constănțean are trei campioni la seniori
Sport 11 August 2014 / 00:00 705 accesări

Sportivii constănțeni s-au întors cu trei medalii de aur de la Campionatele Naționale de box pentru seniori desfășurate săptămâna trecută la Piatra Neamț. Toți cei trei pugiliști constănțeni care au boxat în gala finală au coborât învingători treptele ringului și au obținut primul titlu național de seniori din carieră. Două titluri au fost cucerite de sportivii legitimați la CS Farul Constanța, unde sunt antrenați de Ilie Dascălu. Enver Amiş, calificat în finala categoriei 46-49 kg după două neprezentări ale adversarilor din sferturi și semifinală, a câștigat la puncte (decizie 2-1) în fața lui Ovidiu Berceanu (CSM Reșița). Tot la puncte s-a impus și Florentin Niculescu la 64 kg, în fața lui Marcel Arădoaie (Dinamo București), dar de această dată decizia arbitrilor a fost unanimă (3-0). A treia medalie de aur a intrat în palmaresul lui Ionuț Băluță (CS Năvodari, antrenor Ferodin Ablalim), învingător la categoria 60 kg, după 2-1 în finala cu Iulian Niță (SCM Bacău).

„Ne-a ieșit foarte bine în competiția de la Piatra Neamț, iar aceste rezultate arată că la cluburile noastre s-a muncit bine. În gala finală, doar la câteva categorii meciurile au fost mai echilibrate, în rest favoriții s-au impus clar. Meciul lui Amiș a fost echilibrat, dar el s-a mobilizat pe final și s-a impus. Niculescu și-a întrecut clar adversarul, printr-o voință deosebită, mai ales în runda a treia, în care a fost net superior”, a declarat Ilie Dascălu. Din anul 2008 boxul constănțean nu a mai avut trei campioni de seniori! Atunci, cu o lună înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing, în finalele de la Iaşi se impuneau Ionuţ Gheorghe (CS Farul Constanţa, 64 kg), Elvis Suliman (Alutus Litoral Mangalia, 69 kg) și Ionuţ Bodilcu (CS Farul, 81 kg).

Iată și celelalte rezultate din gala finală de sâmbătă - categoria 52 kg: Andrei Dragomir (Reşiţa) b.p. (3-0) Florin Bujor (BC Simion); 56 kg: Maike Cioacă (Bacău) b.p. (3-0) Nicolae Ştefan (Steaua); 69 kg: Irinel Olaru (Bacău) b.p. (3-0) Orlando Chirvase (Dinamo); 75 kg: Bogdan Juratoni (Dinamo) b.p. (3-0) Georgian Popescu (Ploieşti); 81 kg: Cătălin Cristea (Tîrgovişte) b.p. (3-0) Valentin Bălănescu (Rapid); 91 kg: Mirel Jitaru (Bacău) b.p. (3-0) Cezar Juratoni (Dinamo); +91 kg: Mihai Nistor (Bacău) b.ko.1 Tiberiu Porcoi (Ploieşti). La CN de seniori a fost prezent și arbitrul constănțean Marius Miron, care a condus din ring două meciuri ale galei finale.12
Pagina a fost generata in 0.115 secunde