Braconieri prinși cu focuri de armă pe Dunăre

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Braconieri prinși cu focuri de armă pe Dunăre

11 Martie 2016 / 11:46 1222 accesări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche – I.T.P.F. Timişoara au tras două focuri de avertisment pentru reţinerea a doi români care braconau pe fluviul Dunărea, cu ajutorul unui aparat electric de pescuit.

"O echipă operativă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche a observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei pe timp de noapte, pe fluviul Dunărea, în zona Ostrovului Moldova Veche, o ambarcaţiune în care se aflau două persoane care efectuau activităţi de braconaj piscicol electric. Imediat, o patrulă a poliţiei de frontieră s-a deplasat la faţa locului cu o ambarcaţiune şi a procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză. Întrucât acestea nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare. Imediat, cele două persoane au fost reţinute şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări", potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin.

Cele două persoane au 40 ani şi respectiv 44 ani şi sunt domiciliaţi pe raza judeţului Caraş Severin.

În ambarcaţiune, poliţiştii de frontieră au depistat un aparat electric cu ajutorul căruia cei doi încercaseră să pescuiască pe fluvial Dunărea, care a fost ridicat în vederea confiscării.

În cauză s-a întocmit lucrare penală, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit electric şi de deţinere a unor aparate şi dispozitive electrice artizanale care distrug resursele acvatice vii prin electrocutare şi s-a dispus măsura preventivă de reţinere a celor doi pentru 24 de ore.12