Brazilienii bat recorduri peste recorduri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Optimi de finală: Brazilia - Ghana 3-0 Brazilienii bat recorduri peste recorduri
Sport 28 Iunie 2006 / 00:00 905 accesări 0 comentarii

Ceea ce era de aşteptat s-a confirmat ieri, la Dortmund, cînd a plecat acasă şi ultima formaţie africană. După ce Coasta de Fildeş, Angola, Tunisia şi Togo nu reuşiseră să depăşească faza grupelor, Ghana a părăsit turneul final în optimi fiind învinsă de Brazilia. Campioana mondială a continuat să bată şi ieri recorduri urcînd la 11 numărul victoriilor consecutive la turneele finale ale CM. În plus, Ronaldo a intrat şi el în istorie devenind primul jucător din lume care a înscris 15 goluri la Mondiale, depăşind recordul de 14 goluri al germanului Gerd Muller. De-abia se aşezaseră echipele în teren şi Brazilia a deschis scorul prin Ronaldo, în min.5. Atacantul Realului a profitat de faptul că Pantsil a întîrziat pasul la offside şi, singur cu Kingston, l-a driblat pe portarul african şi a înscris în poarta goală. Ghana şi-a revenit greu din şoc şi Adriano a fost egoist, preferînd o simulare în careu în locul unei pase spre Ronaldo, demarcat în interiorul careului. Africanii au fost la un pas de egalare în min.42, însă Mensah a reluat în Dida, din doar 6m, după un corner! Brazilia avea să intre la cabine cu 2-0 pentru că Adriano, servit ideal de Kaka, a îndeplinit o simplă formalitate.

Cum soarta calificării era pecetluită, brazilienii şi-au permis să facă spectacol în partea a doua. Roberto Carlos, servit de Ronaldinho, a ratat singur cu portarul ghanez în min.57, iar africanii au fost la un pas de a reveni în joc în min.79, însă Dida a intervenit salvator la şutul lui Asamoah Gyan. Acesta din urmă şi-a lăsat echipa în zece două minute mai tîrziu, cînd a preferat o cădere teatrală în careu şi a văzut din partea lui Lubos Michel al doilea cartonaş galben. Firesc, a venit şi golul de 3-0 în min.84: Gilberto Silva l-a lansat pe Ze Roberto, care a trecut de Kingston, şi a dus scorul mai aproape de realitate. Finalul a fost dedicat spectacolului, Ronaldo, Cafu şi Juan irosind şanse uriaşe de gol. Brazilia învinge astfel Ghana cu 3-0 şi obţine a patra victorie din tot atîtea partide la actualul turneu final. Testele adevărate pentru Brazilia încep abia din sferturi, cînd în calea campionilor mondiali va veni Franţa.

Au evoluat formaţiile - Brazilia (antrenor Carlos Alberto Parreira): Dida - Cafu, Lucio, Juan, R.Carlos - Kaka (83 Ricardinho), Emerson (46 Gilberto Silva), Ronaldinho, Ze Roberto - Adriano (61 Juninho Pernambucano), Ronaldo; Ghana (antrenor Ratomir Dujkovic): Kingston - Pantsil, Pappoe, Mensah, Illiasu - Muntari, E.Addo (60 Boateng), Appiah, Draman - Asamoah Gyan, Amoah (70 Alex Tachie-Mensah). Au marcat: Ronaldo 5, Adriano 45, Ze Roberto 84. Cartonaşe galbene: Adriano, Juan/ Appiah, Muntari, Pantsil, E.Addo, Asamoah Gyan (2). Cartonaş roşu: Asamoah Gyan 81. Au arbitrat: Lubos Michel - Roman Slysko şi Martin Balko (toţi din Slovacia).Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1706 secunde