BREXIT ar putea transforma România în primul producător de gaze din UE?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
BREXIT ar putea transforma România în primul producător de gaze din UE?
Politică 21 Mai 2019 / 16:35 1480 accesări 1 comentariu
Anton Anton, ministrul Energiei: „Dacă Brexit-ul va avea loc, în scurtă vreme România va deveni primul producător de gaze din UE, astăzi fiind al treilea“

Anton Anton, ministrul Energiei: „Dacă Brexit-ul va avea loc, în scurtă vreme România va deveni primul producător de gaze din UE, astăzi fiind al treilea“

Dacă Brexit va avea loc, în scurtă vreme România va deveni primul producător de gaze din UE, astăzi fiind al treilea, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Anton Anton, la o conferinţă de specialitate.

„Dacă Brexit-ul va avea loc, în scurtă vreme România va deveni primul producător de gaze din UE, astăzi fiind al treilea. Vrem să utilizăm aceste gaze în România, în folosul cetăţenilor şi al industriei gazelor româneşti. Vrem ca resursele pe care le avem să fie utilizate şi să fie puse în valoare”, a afirmat ministrul Energiei.

Anton Anton spune că harta gazelor naturale „se rearanjează”, având în vedere noile resurse descoperite în zona Mediteranei. „Pentru România, gazul natural este o şansă enormă nu numai azi, iar ceea ce se întâmplă în ultima vreme la nivelul întregii regiuni ne arată că harta gazelor naturale se rearanjează. Discutăm deja despre noi resurse găsite în Marea Mediterană, în apropierea Ciprului, Turciei, Israelului, Egiptului, fapt ce indică o altă potenţială zonă din care să aducem gaze”, a spus Anton.

Potrivit acestuia, zăcămintele descoperite în Caragele, Buzău reprezintă o sursă suficientă pentru alimentarea României pe o perioadă de 5 ani. „Pentru România, gazele naturale reprezintă o şansă importantă de dezvoltare a comunităţilor locale, de revitalizare a industriei petrochimice şi de dezvoltare a economiei naţionale în ansamblul ei şi a zonei energetice bazate pe gaze naturale. În România, avem mai multe descoperiri, atât onshore, cât şi offshore. În ultima vreme, au fost în zona de ştiri apocaliptice profeţi care spuneau că mai avem gaze pentru 8 ani, pentru 10 ani şi anunţau apocaliptic că perioada de gaze din România s-a terminat. Ei, nu e aşa. S-a descoperit la Caragele un mare zăcământ onshore, dacă ne-am alimenta doar de acolo, ar ajunge pentru 5 ani”, a adăugat ministrul, care s-a referit ulterior la declaraţiile ministrului ungar de Externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, care a îndemnat compania americană Exxon să înceapă exploatarea gazelor din Marea Neagră.

„Sigur că resursele din Marea Neagră depăşesc cu mult necesarul României şi înseamnă o redesenare chiar şi a consumului din regiune. Toate aceste descoperiri ne determină să afirmăm că România devine un pol și un pod energetic important, noi fiind o zonă de tranziţie”, a spus Anton.

Loading...

1 comentariu

Doru 08:21:26 / 22 Mai 2019
Scarba profunda

Or fi ele gazelle pe teritoruui Romaniei,dar sunt exploatate de fapt de altii. Noi suntem la randul nostru mai mult clienti pentru firmele straine. Avem resurse pe teritoriul apparat degeaba de eori de-a lungul istoriei,resurse ce nu ne apartin pentru ca azi am pierdut razboaiele fara sa se traga un foc de arma. Ce voiau strainii mereu,le-am dat si inca cu mandrie tembela.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2197 secunde