Britanicii cred că guvernul lor a gestionat incompetent fenomenul migraţiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Britanicii cred că guvernul lor a gestionat incompetent fenomenul migraţiei

Externe 17 Septembrie 2018 / 16:39 450 accesări

Doar 15% dintre britanici cred că guvernul a gestionat în mod competent chestiunea imigraţiei, potrivit unui nou studiu, citat duminică de agenţia Press Association, pe un eşantion de aproape 20.000 de persoane din Marea Britanie, potrivit agerpres.ro. Potrivit studiului, doar 17% dintre respondenţi au declarat că au încredere că guvernul a spus adevărul în legătură cu realitatea imigraţiei şi numai 13% au încredere că parlamentarii britanici sunt sinceri când abordează acest subiect.

Studiul a fost realizat de grupul de reflecţie British Future şi de organizaţia caritabilă Hope not Hate, antirasistă şi antiextremistă, prin intermediul a 130 de întâlniri organizate cu comunităţi din 60 de localităţi din Marea Britanie. Totodată, cele două organizaţii au strâns date şi prin intermediul unui sondaj online şi a unui sondaj de opinie realizat de organizaţia ICM Research.

Autorii studiului, intitulat Discuţie Naţională pe tema Imigraţiei, cer guvernului britanic să folosească Brexit-ul ca o oportunitate pentru a recâştiga încrederea populaţiei în sistemul de imigraţie. Studiul face 40 de recomandări pentru viitoarea politică privind imigraţia, printre care alocarea unor resurse mai importante Ministerului de Interne şi un sistem obligatoriu de înregistrare. Autorii solicită ca în fiecare an în parlament să aibă loc o "Zi a Migraţiei" în cadrul căreia miniştrii să dea socoteală pentru activitatea lor, pe baza unei strategii privind imigraţia pe trei ani.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei British Future a declarat că participanţii la studiu au fost întrebaţi în legătură cu nivelul încrederii în guvern în ceea ce priveşte gestionarea imigraţiei. El a adăugat că neîncrederea s-a acumulat timp de 15 ani, ca urmare a eşecului guvernelor precedente de a anticipa numărul mare de cetăţeni proveniţi din ţări care au aderat recent la Uniunea Europeană, precum Polonia şi România.

Taguri articol


12