Bronz european la sambo pentru farista Daniela Poroineanu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bronz european la sambo pentru farista Daniela Poroineanu

Sport 21 Mai 2017 / 16:54 482 accesări
Daniela Poroineanu (stânga, alături de Viorel Gîscă și Laszlo Szoke) a cucerit bronzul european la Minsk

Daniela Poroineanu (stânga, alături de Viorel Gîscă și Laszlo Szoke) a cucerit bronzul european la Minsk

În perioada 18-21 mai, la Palatul Sporturilor din Minsk (Belarus) s-au desfășurat Campionatele Europene de sambo pentru seniori, competiție la care au participat peste 300 de sportivi din 29 de țări. România a deplasat la Minsk patru sportivi: Diana Truică (categoria 52 kg), Codrina Ionescu (56 kg), Daniela Poroineanu (60 kg) și Laszlo Szoke (68 kg). Poroineanu este legitimată la Clubul Sportiv Farul Constanța, unde este antrenată de Viorel Gîscă, președinte al Federației Române de Sambo și antrenor al loturilor naționale ale României, iar ceilalți trei luptători români provin de la CSA Steaua București.

În prima zi a Europenelor, Poroineanu și Szoke au cucerit medaliile de bronz la categoriile lor de greutate! O performanță bună pentru sportiva de la Farul, al cărei palmares cuprinde numeroase medalii la marile competiții, Campionate Europene sau Campionate Mondiale. La ediția de anul trecut a campionatelor continentale, România a cucerit două medalii, aur prin Daniela Poroineanu (categoria 56 kg) și argint prin Andreea Ionaș (52 kg).

Duminică s-a anunțat că acest sport, sambo, a fost inclus în programul Jocurilor Europei, care vor avea loc la Minsk, în 2019! S-au stabilit perioada desfășurării Jocurilor Europei, 21-30 iunie 2019, și cele 16 ramuri sportive participante. Se așteaptă ca în Belarus să ajungă circa 4.000 de sportivi și 2.000 de oficiali.12
Pagina a fost generata in 0.2612 secunde