Bronz mondial la sambo pentru Daniela Hondiu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campionatele Mondiale de sambo de la Casablanca

Bronz mondial la sambo pentru Daniela Hondiu

Sport 16 Noiembrie 2015 / 19:00 666 accesări

În perioada 12-16 noiembrie, orașul Casablanca din Maroc a găzduit Campionatele Mondiale de sambo. Din delegația României a făcut parte și Daniela Hondiu, sportivă legitimată la CS Farul Constanța, care a reușit din nou să termine pe podium, așa cum s-a întâmplat și la celelalte mari competiții la care a participat anul acesta. La Mondiale, sportiva pregătită de Viorel Gîscă a cucerit medalia de bronz la categoria 56 kg. Reamintim că, anul acesta, Daniela Hondiu a devenit campioană europeană și a obținut medalia de bronz la prima ediție a Jocurilor Europene, desfășurată în luna iunie, la Baku (Azerbaidjan). Luna trecută, ea a evoluat în concursul de la Moscova din cadrul Cupei Mondiale de sambo, reușind să se impună la categoria 60 kg.

O altă medalie românească la Casablanca a fost obținută de Mădălina Pantea (CS Crișul Oradea), care a cucerit argintul la categoria 72 kg, după ce a fost învinsă în finală de Natalia Smal (Ucraina). Sambo este o artă marțială inventată de doi ruși, care preia elemente din judo, lupte și diverse stiluri naționale de luptă, între care trânta românilor și kureșul tătarilor. De remarcat că ziua de 16 noiembrie a fost ziua Sambo-ului mondial!

Daniela Hondiu s-a născut în Republica Moldova, însă de 15 ani trăiește în România, iar din 2014 reprezintă în competiții clubul constănțean Farul. În luna octombrie, Consiliul Local al Municipiului Constanța a aprobat premierea cu câte 3.000 de lei a Danielei Hondiu și a lui Viorel Gîscă, pentru bronzul cucerit în capitala Azerbaidjanului.

Citește și:

Farista Daniela Hondiu s-a impus în concursul de la Moscova

Constanța își onorează sportivii care o reprezintă cu succes peste hotare12
Pagina a fost generata in 0.1762 secunde