“Bucurie în mişcare”, prima ediţie la Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

“Bucurie în mişcare”, prima ediţie la Constanţa

Social 20 Mai 2019 / 18:12 2269 accesări

Festivalul Bucurie în Mișcare, organizat de Asociația 11even din Cluj-Napoca, cu sprijinul Kaufland România și a Primăriei Constanța, ajunge în weekendul 1-2 iunie și în orașul de la malul Mării Negre. Pornit în 2012, proiectul a fost implementat până în prezent în peste 30 de orașe din România și Republica Moldova. Între 4 mai - 16 iunie 2019, festivalul ajunge în 13 orașe din țara noastră. La Constanţa, Bucurie în Mișcare are loc în 1-2 iunie 2019, în Piața Ovidiu.

Organizate în colaborare cu parteneri locali - organizații neguvernamentale și instituții care promovează sportul/mișcarea - festivalurile Bucurie în Mișcare propun multiple activități interactive: demonstrații din diverse ramuri sportive, dansuri, fitness, terenuri de basket și mini-fotbal, tenis de masă, tir cu arcul, fun basketball, fotbal target, ski pe asfalt/iarba, fun tenis, slow biking, mini-alergare, tenis cu piciorul, badminton, panou de escaladă, etc. Pe lângă deja tradiționalele clase de fitness pe ghete de sărituri, scoase „în stradă” grație unui parteneriat cu Kinga Sebestyen, fondatoarea Kangoo Club Romania, evenimentele propun anul acesta demonstrații de aikido, organizate cu sprijinul Fundației Române de Aikido Aikikai.

Începând cu 2019, Bucurie în Mișcare oferă în premieră părinților și profesorilor care participă la festival posibilitatea de a testa gratuit înclinația copiilor între 5 și 16 ani către un anumit sport, prin SportAnalytik. Dezvoltată în cooperare cu Universitatea Charles din Praga, metoda este utilizată, în acest moment, în peste 16 țări la nivel mondial pentru a-i ajuta pe copii să-și găsească sportul preferat. Înscrierile se fac la fața locului în amândouă zilele de festival, la cortul SportAnalytik.

Invitata specială a evenimentului din Constanța este Beatrice Olaru, câștigătoare Exatlon 2018. Pe tot parcursul zilei de 1 iunie, Beatrice va avea o serie de workshop-uri de mișcare, adresate atât celor mici, dar și părinților. Între cluburile locale prezente în festival amintim: Sobukan (demonstație de Kendo și atelier interactiv de mânuire a sabiei), Kaigan Dojo (tehnici de bază în Aikido), Aikibudo & Katori Shinto Ryu Constanta (reprezentație axată pe tehnici de luptă tradițional japoneze, din stilul aikibudo și cu arme tradiționale de luptă), Asihara Karate (demonstrații interactive), Club Sportiv Karate Dinamik Constanța (demonstrații interactive), Clubul Sportiv Keru Kento (demonstrații interactive de kickboxing și MMA), Encanto Dance Academy (demonstrații de dans, ce vor încânta și vor colora atmosfera festivalului), Școala de dansuri grecești Astras (demonstrații de dans, ce vor aduce o notă mediteraneană în eveniment), Clubul de balet Medgidia, Clubul de dans Tango & Milonga, Dina Jumps (program diversificat de mișcare), InMotion Fitness First Gym, Școala de Șah cu Anca (competiții pentru membrii clubului, dar și pentru ceilalți doritori și iubitori de șah) și alții.

Festivalul din Constanța încheie un alt proiect din cadrul programului - Bucurie în Mișcare Mamaia Nord - derulat între 7-26 mai în Cortul Estival Kaufland din Mamaia Nord. Peste

5000 de copii din școli din Constanța și Năvodari iau parte în mod gratuit la acest proiect de educație prin mișcare.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2706 secunde