Buga i-a luat locul lui Mazilu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Naţionala de fotbal a României a plecat ieri în Statele Unite Buga i-a luat locul lui Mazilu
Sport 23 Mai 2006 / 00:00 913 accesări 0 comentarii

Echipa naţională de fotbal a României a plecat ieri dimineaţă către Statele Unite ale Americii, de la aeroportul "Henri Coandă", acolo unde va participa la un turneu amical, alături de echipele Uruguayului, Irlandei de Nord şi Columbiei. Delegaţia României a decolat spre Statele Unite la ora 7.00, pe ruta Paris - Los Angeles. Zborul pînă în Los Angeles a durat aproximativ 16 ore, escala din capitala Franţei fiind de o oră. "Este un turneu binevenit pentru echipa naţională, greu, însă obositor. Vizăm în primul rînd o coeziune mai mare a echipei. Nu mergem să pierdem în Statele Unite, rezultatele au importanţa lor şi sînt interesante", a spus preşedintele FRF, Mircea Sandu. Ultimul jucător, din lotul de 22, recrutat de selecţionerul Victor Piţurcă este rapidistul Mugurel Buga, care l-a înlocuit în ultimul moment pe "studentul" Ionuţ Mazilu. Golgeterul întrecerii interne a ratat prezenţa în turneul american din cauza unei accidentări suferite duminică, în meciul de campionat cu Steaua. Alţi jucători ce au ratat prezenţa la această competiţie din cauza accidentărilor sînt Chivu, Raţ, Marica şi Florentin Petre.

Membru al delegaţiei echipei României în Statele Unite, şeful Ligii Profesioniste de Forbal, Dumitru Dragomir, consideră că fotbaliştii de la echipele rivale din Divizia A se împacă bine la echipa naţională. "Cînd jucătorii vin la echipa naţională, uită toţi de toate animozităţile. Între fotbalişti nu există astfel de discuţii. Există numai nişte strategii idioate ale unor conducători, care cred că îşi sensibilizează şefii prin astfel de declaraţii sau cred că fac jucătorii să joace mai bine", a spus Dragomir. România va debuta în turneul american miercuri în zori, la ora 6.00, contra naţionalei Uruguayului, într-un joc ce se va disputa la Los Angeles. România va susţine celelalte două partide la Chicago, ambele sîmbătă: de la ora 4.00 cu Irlanda de Nord, iar de la ora 22.30 contra Columbiei. În meciul de mîine dimineaţă, cu Uruguay, Victor Piţurcă ar putea începe partida în următoarea alcătuire: Lobonţ - Contra, Tamaş, Iencsi, P.Stoica - Opriţa (Nicoliţă), Rădoi, Ov.Petre, Cociş - Mutu, D.Niculae.

Primul meci al turneului s-a disputat duminică noapte, între Uruguay şi Irlanda de Nord. Partida s-a încheiat cu victoria sud-americanilor, cu 1-0, unicul gol fiind înscris de Fabian Estoyanoff, jucătorul echipei spaniole Cadiz, în minutul 33.Pagina a fost generata in 0.1662 secunde