Buletinul de presă al IPJ Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Buletinul de presă al IPJ Constanța
Eveniment 04 Octombrie 2019 / 13:06 1514 accesări 0 comentarii

Bănuit de comiterea mai multor infracțiuni, arestat preventiv

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat, polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța au identificat un bărbat de 31 de ani, bănuit de comiterea faptei.

Astfel, la data de 25 august a.c., bărbatul în cauză ar fi pătruns în imobilul unei femei, din municipiul Constanța, de unde ar fi sustras o pereche de cercei și 500 de lire.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul în cauză este bănuit de comiterea altor 3 infracțiuni de furt calificat și tentativă la furt calificat, comise în perioada 12 august - 26 septembrie a.c.,

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța. Acesta a fost prezentat instanței de judecată, care a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Dosare penale întocmite de polițiștii rutieri

La data de 3 octombrie a.c., în jurul orei 08.30, polițiști din cadrul Poliției orașului Negru Vodă au depistat un bărbat de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DC 14, în satul Darabani, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat să fie condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Acesta a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

La data de 3 octombrie a.c., în jurul orei 14.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Oltina au depistat un bărbat de 52 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Coslugei din localitatea Satu Nou. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru perioada în curs.

La data de 3 octombrie a.c., în jurul orei 20.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au depistat un bărbat de 63 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Constanței din municipiul Mangalia. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru perioada în curs.

La data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 00.20, polițiști din cadrul Postului de Poliție Cumpăna au depistat un bărbat de 39 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Morii din localitatea Cumpăna, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele, polițiștii au întocmit dosare penale.

Acțiune a polițiștilor Secției 3

La data de 3 octombrie a.c., în intervalul orar 16.00 - 20.00, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Constanța au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Polițiștii constănțeni au acționat în 8 zone de pe raza de competență, fiind legitimate 38 de persoane.

Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, dintre care 10 la Legea 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 6 la OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

Activități pentru prevenirea tâlhăriilor

La data de 3 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secțiilor 1 și 5 de Poliție Constanța au desfășurat o activitate pe linia prevenirii infracțiunilor de tâlhărie, în mai multe zone din municipiul Constanța.

Cu ocazia acțiunii, polițiștii au distribuit materiale informative cu sfaturi de prevenire a victimizării cetățenilor, acordând atenție deosebită persoanelor de vârsta a treia, care pot deveni victime ale infracțiunilor.

Astfel, cetățenii au fost sfătuiți să evite circulația în zonele slab iluminate și necirculate pe timpul nopții, să nu poarte bunuri de valoare la vedere și să nu dețină asupra lor sume mari de bani.

Activitățile desfășurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor - prioritate națională și locală și proiectul „Pregătiți pentru viață”.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1492 secunde