Buletinul de presă al IPJ Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Buletinul de presă al IPJ Constanța
Eveniment 23 Ianuarie 2020 / 14:46 924 accesări 0 comentarii

Mandate puse în aplicare de polițiștii constănțeni

La data de 21 ianuarie a.c., polițiști de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Medgidia au depistat un bărbat, de 55 de ani, pe numele căruia Judecătoria Cornețu - județul Ilfov a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani de închisoare pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier.

La data de 22 ianuarie a.c., polițiști de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Medgidia au depistat un bărbat, de 58 de ani, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 413 zile de închisoare pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier.

Bărbații au fost escortați și introduși în Penitenciarul Poarta Albă.

Reținuți de poliţiştii constănțeni pentru comiterea unor infracțiuni de furt

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au identificat doi bărbați, de 20, respectiv 29 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

Astfel, la data de 16/17 ianuarie a.c., aceștia ar fi pătruns în locuința unui bărbat, de 34 de ani, din localitatea Lumina, de unde ar fi sustras două televizoare, un laptop, două cuptoare electrice și alte bunuri casnice.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.

La data de 22 ianuarie a.c., în jurul orei 14.00, polițiști din cadrul Secției 1 au depistat un bărbat, de 37 de ani, despre care existau indicii că ar fi sustras, în repetate rânduri, carburant dintr-o stație de alimentare din municipiul Constanța. Faptele au fost comise în perioada 4 decembrie 2019 - 16 ianuarie 2020.

Bărbatul a fost oprit în trafic, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiu, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice iar autoturismul în cauză avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Dosare penale întocmite de polițiștii rutieri

La data de 22 ianuarie a.c., în jurul orei 10.40, polițiști din cadrul Biroului Rutier Medgidia au identificat un bărbat, de 65 de ani, care a condus o autoutilitară, pe strada Siretului din municipiul Medgidia, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că autoturismul în cauză avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false.

La data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 01.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie au identificat un bărbat, de 20 de ani, care a condus un autoturism, pe strada 23 August din localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 03.00, polițiști din cadrul Secției 5 au identificat un bărbat, de 20 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Caraiman din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Activități preventive desfășurate de polițiști

La data de 22 ianuarie a.c, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au continuat activitățile informativ - preventive la Școala Gimnazială Nr.8 din municipiul Constanța.

În cadrul proiectului ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI, dedicat elevilor claselor I, cei mici au primit informații referitoare la modul de interacțiune cu persoanele straine atât în viața reală, cât și în mediul online, fiindu-le prezentat și un film educativ, adaptat cunoștințelor lor. Sfaturile polițiștilor sunt:

- Nu răspundeți mesajelor primite de la necunoscuți pe rețelele de socializare! Informați-vă părinții sau profesorii despre orice mesaj supărător!

- Nu acceptați cadouri de la persoanele necunoscute!

- Nu intrați în conflict cu colegii sau prietenii, comunicarea este cea mai bună metodă în rezolvarea oricărui conflict!

- Nu vă abateți de la drumul stabilit cu părinții spre școală/casă și nu vă urcați în mașina unui necunoscut, indiferent de motivul invocat!

- Nu deschideți ușa unor persoane străine, când sunteți singuri acasă!Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1507 secunde