Buletinul de presă al IPJ Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Buletinul de presă al IPJ Constanța
Eveniment 11 Noiembrie 2019 / 12:09 537 accesări 0 comentarii

Mandat pus în aplicare de polițiștii constănțeni

La data de 10 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Secției 1 Rurală Constanța au depistat un bărbat, de 34 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de trei ani și zece luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Bărbatul a fost escortat și introdus în Penitenciarul Poarta Albă.

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști

La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 17.30, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Vama Veche - 2 Mai au fost sesizați de către o femeie despre faptul că la domiciliul său are loc un conflict.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, de 29 de ani, care, aflându-se în proces de divorț cu femeia în cauză, pe fondul unor neînțelegeri, ar fi agresat-o fizic și ar fi amenințat-o cu acte de violență. După completarea formularului de risc, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu conform procedurilor legale.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare.

Dosare penale întocmite de polițiști

La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 14.30, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia, cu sprijinul unui lucrător din cadrul Poliției Locale Cobadin, au depistat un bărbat, de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 391, în satul Negrești, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 14.30, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat, de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 226, în localitatea Sinoe, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauze, polițiștii au întocmit dosare penale.

Activități preventive desfășurate de polițiști

Vineri, 8 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu specialiști din cadrul A.N.I.T.P., au desfășurat o activitate informativ-preventivă la Liceul Tehnologic ,,Gheorghe Miron Costin” din municipiul Constanța.

Polițiștii le-au prezentat și explicat elevilor noțiuni importante despre răspunderea penală a minorilor, prevenirea manifestărilor violente și a discriminării în rândul minorilor. Totodată, au transmis acestora sfaturi preventive cu privire fenomenul de sexting și traficul de persoane. Activităţile desfăşurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor - prioritate naţională şi locală și Proiectul ,,Fără discriminare”.Ştiri recomandate

Bătaie în Vama Veche
Bătaie în Vama Veche 541 accesări
Pagina a fost generata in 0.1863 secunde