Buletinul de presă al IPJ Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Buletinul de presă al IPJ Constanța
Eveniment 27 Ianuarie 2020 / 11:29 1287 accesări 0 comentarii

Mandat pus în aplicare de polițiștii constănțeni

La data de 21 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Murfatlar au depistat un bărbat, de 56 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Bărbatul a fost escortat și introdus în Penitenciarul Poarta Albă.

Dosar penal întocmit de polițiștii rutieri

La data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 11.50, polițiști din cadrul Biroului Rutier Medgidia au identificat un bărbat, de 28 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Plopilor din municipiul Medgidia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul Drug Test, rezultatul a fost pozitiv pentru cocaină.

Activități preventive desfășurate de polițiști

La data de 21 ianuarie a.c, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat activități informativ-preventive în cadrul proiectului ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI, proiect dedicat elevilor claselor I.

Activitățile au avut loc la Școala Gimnazială Nr.16 ,,Marin Ionescu Dobrogianu” și Şcoala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu” din municipiu.

Elevii au primit informații referitoare la modul de interacțiune cu persoanele straine atât în viața reală, cât și în mediul online:

- Nu răspundeți mesajelor primite de la necunoscuți pe rețelele de socializare! Informați-vă părinții sau profesorii despre orice mesaj supărător!

- Nu acceptați cadouri de la persoanele necunoscute!

- Nu intrați în conflict cu colegii sau prietenii, comunicarea este cea mai bună metodă în rezolvarea oricărui conflict!

- Nu vă abateți de la drumul stabilit cu părinții spre școală/casă și nu vă urcați în mașina unui necunoscut, indiferent de motivul invocat!

- Nu deschideți ușa unor persoane străine, când sunteți singuri acasă!

În aceeași zi, poliţiştii au desfășurat activități pe linia prevenirii furturilor din locuințe, din autoturisme și a infracțiunilor de tâlhărie, în cadrul Campaniei naționale de prevenire „Hoții îți invadează intimitatea”.

Astfel, cetățenii întâlniți la clubul de pensionari, din municipiul Constanța, au primit broșuri cu sfaturi privind măsurile de prevenire pentru protejarea bunurilor personale și a integrității fizice și psihice.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1246 secunde