Buletinul de presă al IPJ Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Buletinul de presă al IPJ Constanța
Eveniment 10 Decembrie 2019 / 12:33 1424 accesări 0 comentarii

Dosare penale întocmite de polițiștii rutieri

La data de 9 decembrie, în jurul orei 19.45, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat, de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, pe raza localității Mihai Viteazu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

La data de 9 decembrie, în jurul orei 23.10, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au depistat un bărbat, de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Izvorului din localitatea Peștera, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Activitățile informative - preventive în cadrul Campaniei Internaționale de prevenire a violenței bazate pe gen OSCE - Spune NU violenței domestice

La data de 9 decembrie, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secției 3, au continuat activitățile informativ - preventive pe linia prevenirii violenței domestice.

În acest context, polițiștii au susținut activități de sensibilizare a opiniei publice, prin discuții purtate cu vârstnicii, cu privire la riscul acestora de a deveni victime ale violenței domestice și modalități de prevenire a unor astfel de situații.

Aceștia au ascultat sfaturile polițiștilor privind pericolele la care se pot expune în urma violenței domestice, fiindu-le distribuite materiale cu informații utile în recunoașterea cauzelor, semnelor și efectelor violenței bazate pe gen.

Cu scopul de a preveni şi încuraja raportarea cazurilor, polițiștii recomandă cetățenilor:

- Sunați la 112 și cereți sprijin dacă viața și sănătatea vă sunt puse în pericol!

- Prezentați-vă la Institutul de Medicină Legală pentru eliberarea unui certificat medico - legal!

- Cereți ajutor organizațiilor care oferă cosiliere, sprijin sau adăpost!

Activitățile desfășurate fac parte Programul local de prevenire a violenței în familie și Campania Internațională de prevenire a violenței bazate pe gen OSCE- Spune NU violnței domestice.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1881 secunde