Buletinul de presă al IPJ Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Buletinul de presă al IPJ Constanța
Eveniment 13 Noiembrie 2019 / 15:53 444 accesări 0 comentarii

Mandat pus în aplicare de polițiștii constănțeni

La data de 12 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Poarta Albă au depistat un bărbat, de 33 de ani, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală sub forma omiterii evidențierii în actele contabile ori în alte documente.Bărbatul în cauză a fost introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

Dosar penal întocmit de polițiștii rutieri

La data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 15.50, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un tânăr, în vârstă de 16 ani, din localitatea Mihail Kogalniceanu, în timp ce conducea un autoturism pe DN 22, în afara localității Lumina, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Seria activităților preventive continuă!

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secției 4, au desfășurat activități informativ-preventive pe linia prevenirii infracțiunilor de tâlhărie și furt din locuințe.Polițiștii au distribuit cetățenilor materiale cu sfaturi de prevenire, acordând atenție persoanelor vârstnice, care, pe fondul lipsei de vigilență, pot deveni victime ale unor fapte ilicite.În acest context, polițiștii au discutat cu femeile, proprietarii de locuințe, dar și cu administratorii sau lucrătorii unor societăți comerciale, de pe raza municipiului Constanța, despre riscurile la care s-ar putea expune, în lipsa unui comportament preventiv.

Astfel, polițiștii le-au transmis cetățenilor recomandări pentru păstrarea locuințelor în siguranță:

- Țineți ușa de acces în locuință încuiată și asigurată, chiar și atunci când sunteți acasă!

- Nu dați informații despre dumneavoastră ori vecini persoanelor necunoscute!

- Este important să asigurați ferestrele locuințelor situate la parter, prin montarea unor gratii sau a altor sisteme de siguranță și supraveghere!

- Nu purtați ostentativ obiecte de valoare!

- Evitați deplasările, pe timpul nopții, pe traseele mai puțin circulate sau slab iluminate!”

Activitățile desfășurate fac parte din Programul național și local de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1494 secunde