Bulgaria a pus sub acuzare cinci persoane, în legătură cu explozia recentă din Istanbul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bulgaria a pus sub acuzare cinci persoane, în legătură cu explozia recentă din Istanbul

Externe 19 Noiembrie 2022 / 19:49 1731 accesări

Ivan Geșev, procurorul general al Bulgariei, anunță că trei bărbați de origine moldovenească și un bărbat și o femeie de origine kurdă siriană au fost acuzați de sprijinirea atentatului din Istanbul, soldat cu decesul a șase persoane și rănirea altor 81.

„Cinci persoane au fost acuzate. Acuzaţiile sunt în două grupuri - pentru sprijinirea actelor teroriste dintr-o altă ţară, şi anume atacul de la Istanbul, şi pentru trafic de persoane. Aceşti oameni au fost implicaţi în principal în traficul de persoane peste graniţăşi în contrabandă”, a spus procurorul şef Ivan Geşev.

Purtătoarea de cuvânt a Parchetului General a explicat că cei cinci au ajutat o persoană implicată în pregătirea atacului să fugă din Turcia. Ei fuseseră reținuți de forțele speciale bulgare la începutul săptămânii, la capătul unei investigații comune cu procurorii turci.

Procurorii bulgari vor cere arestarea preventivă a celor patru bărbați și o altă formă de detenție pentru femeie, care are probleme de sănătate. Procurorii turci au cerut extrădarea unora dintre aceștia.

Vineri, un tribunal turc a dispus arestarea preventivă a 17 suspecți în cazul exploziei care a avut loc pe bulevardul Istiklal weekend-ul trecut. Principalul suspect este siriana Ahlam Albashir, despre care Ankara a susținut că a fost antrenată de grupul de militanți kurzi PKK.Ştiri recomandate

12