Bulgaria o ia înapoi spre ruși?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bulgaria o ia înapoi spre ruși?!

Externe 07 Noiembrie 2016 / 15:54 382 accesări
Rumen Radev

Rumen Radev

Bulgaria vecină, ”prietenă de suferință” a României prin forurile europene, unde cele două state sunt în general codașele clasamentelor, indiferent pe ce teme ar fi acestea, pare sătulă de promisiunile europene greu de atins și virează încet, dar sigur spre o nouă apropiere de Rusia, de această dată conștientă, nu forțată, ca în vremurile comuniste de tristă amintire.

Duminică, la alegerile prezidențiale, partidul pro-european al premierului Boris Borisov a suferit o înfrângere usturătoare, după ce candidatul său s-a situat pe locul al doilea, în urma candidatului socialist. Rumen Radev, fost pilot militar, candidat independent susţinut de Partidul Socialist, pro-rus, este creditat cu 26,7% din voturi, conform unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne de Institutul Gallup. Pe locul doi, cu 22,5%, este Ţeţka Ţaceva, din cadrul formaţiunii de guvernământ Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB, centru-dreapta). Cei doi politicieni, care reprezintă, teoretic, trecutul și prezentul Bulgariei din care alegătorii vor decide direcția în care vor merge în viitor, se vor întâlni în turul doi de scrutin.

Candidatul naţionalist Krasimir Karakaceanov este pe locul trei, cu 13,6%, urmat de omul de afaceri independent Veselin Mareshki (9,3%) şi de Traiho Traikov, de la Blocul Reformist, cu 7,1%. Fostul premier Plamen Oreşarski a primit 3,8% din voturi, iar Ivailo Kalfin, 3,8%.12
Pagina a fost generata in 0.1991 secunde