Bunuri contrafăcute în valoare de 100.000 lei, confiscate de poliţiştii de frontieră la Vama Veche

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bunuri contrafăcute în valoare de 100.000 lei, confiscate de poliţiştii de frontieră la Vama Veche

Eveniment 08 Iulie 2024 / 17:11 488 accesări

Poliţiştii de frontieră români și bulgari au descoperit, în urma unei acțiuni comune desfășurate în PTF Vama Veche, într-un autocar sosit din Turcia, peste 200 parfurmuri în valoare de aproximativ 100.000 lei, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 06.07.2024, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră români împreună cu omologii bulgari au efectuat o acțiune comună având ca scop prevenirea și combaterea migrației ilegale și infracționalității transfrontaliere.

Cu această ocazie au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar care se deplasa pe ruta Turcia-România.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul destinat bagajelor, 209 parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Acestea aparțineau unui cetățean turc care nu deținea documente de proveniență și nici acordul titularilor de marcă pentru punerea în circulație.

Produsele, în valoare totală de aproximativ 100.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.Ştiri recomandate

12