Burse școlare pentru mii de elevi constănțeni. Vezi dacă te încadrezi!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Premieră

Burse școlare pentru mii de elevi constănțeni. Vezi dacă te încadrezi!

Educație 06 Octombrie 2015 / 16:33 5005 accesări

Inspectorul școlar general al ISJ Constanța, prof. Gabriela Bucovală: ”În momentul în care toți copiii își vor completa dosarele cu adeverințele necesare, putem avansa către Consiliul Local numărul exact de bursieri”

Inspectorul școlar general al ISJ Constanța, prof. Gabriela Bucovală: ”În momentul în care toți copiii își vor completa dosarele cu adeverințele necesare, putem avansa către Consiliul Local numărul exact de bursieri”

Mii de elevi de gimnaziu și liceu din municipiul Constanța vor fi recompensați de către administrația locală. Începând din acest an școlar, Primăria va acorda burse școlare, decizia fiind adoptată la începutul lui septembrie, în ședința de Consiliu Local. Municipalitatea a decis alocarea unui buget de două milioane de lei pe anul școlar 2015 - 2016 pentru aceste burse. Astfel, elevii din municipiul Constanța care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale vor beneficia de burse de performanță, cei cu medii generale de peste 8,50, cu nota la purtare 10, dar și cei care au luat premii la fazele județene ale olimpiadelor școlare vor primi burse de merit, iar cei cu media peste 7 și care au venitul mediu pe membru de familie cel mult egal cu salariul minim pe economie vor primi burse de studiu. Totodată, cei care provin dintr-o familie defavorizată vor beneficia de burse de ajutor social.

PESTE 9.500 DE ELEVI AR PUTEA PRIMI BURSE Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a finalizat listele provizorii cu elevii care ar putea primi burse şcolare, în total fiind vorba de 9.513 elevi. O situaţie estimativă arată că 115 elevi vor beneficia de burse de performanţă, 8.281 de burse de merit, 482 de burse de studiu şi 635 de burse de ajutor social. Dacă, în primele 3 cazuri, directorii au întocmit o situație cu elevii care îndeplinesc condițiile de acordare a burselor, copiii cu o situație financiară precară trebuie să aducă o adeverință prin care să facă dovada că familia din care fac parte are venituri mici. ”Numărul celor care vor primi burse nu este fix până la această dată. Unii dintre elevi trebuie să ridice adeverințe de venit de la Administrația Financiară”, potrivit inspectorului școlar general al ISJ Constanța, prof. Gabriela Bucovală. Urmează ca reprezentanții ISJ să centralizeze situația tuturor bursierilor, iar abia după aceea se vor stabili suma pe care fiecare copil o va primi, dar și data de la care se vor acorda bursele. ”Cuantumul burselor va fi stabilit prin hotărâre de Consiliu Local și sperăm să se întâmple cât mai repede. În momentul în care toți copiii își vor completa dosarele cu adeverințele necesare, putem avansa către Consiliul Local numărul exact de bursieri la care să se împartă suma totală”, a precizat prof. Bucovală. De la intrarea în vigoare a Legii Educaţiei, în 2011, este pentru prima dată când se vor acorda aceste burse în municipiul Constanţa.

Citește și:

Elevii din Constanța vor primi burse

Bani pentru elevi și studenți. Asta trebuie să faceți!12
Pagina a fost generata in 0.1516 secunde