Bursele europene în creștere după ce BCE a anunțat noi stimulente

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bursele europene în creștere după ce BCE a anunțat noi stimulente

10 Martie 2016 / 16:11 357 accesări

Acțiunile europene au înregistrat joi o creștere semnificativă, după ce Banca Centrală Europeană a anunțat noi stimulente pentru a crește economia și inflația în regiune, informează Reuters.

Pentru prima dată în istoria sa, BCE a redus dobânda de bază la nivelul zero și totodată a majorat, peste așteptări, achizițiile lunare de obligațiuni de la 60 până la 80 de miliarde de euro.

În replică, Bursa de la Frankfurt a crescut cu 2,3%, cea de la Paris a urcat cu 3% iar principalul indice al Bursei de la Milano a înregistrat un avans de 3,62% în condițiile în care acțiunile primelor două bănci italiene au înregistrat creșteri spectaculoase, 10,56% pentru titlurile Unicredit și un avans de 7,15% pentru acțiunile Intesa Sanpaolo.

Indicele bursier pan-European FTSEurofirst 300 a crescut cu 2,5% până la cel mai ridicat nivel din acest an iar indicele blue-chip Euro STOXX 50 a crescut cu 3,6%.

Deciziile de politică monetară ale BCE, care a adoptat al doilea pachet de stimulente în ultimele trei luni, a pus sub presiune moneda euro, ceea ce a ajutat acțiunile europene, în condițiile în care un euro mai slab face exporturile companiilor europene mai ieftine peste hotare. "Un euro slab este un factor pozitiv pentru acțiuni" a declarat Richard Perry, analist la Hantec Markets.

Atenția analiștilor se va îndrepta spre conferința de presă a președintelui BCE, Mario Draghi, programată să înceapă la ora 13,30 GMT.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1898 secunde