Cabana unui paznic de vânătoare, vandalizată de suspecţi de braconaj

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cabana unui paznic de vânătoare, vandalizată de suspecţi de braconaj

14 Martie 2017 / 13:14 432 accesări
Sursa foto: Mediafax

Sursa foto: Mediafax

Cabana unui paznic de vânătoare din zona Gurahonţ, judeţul Arad, a fost vandalizată, după ce bărbatul a fost ameninţat de mai multe ori de braconieri. Conducerea Direcţiei Silvice Arad cere ajutorul localnicilor şi al Poliţiei, în condiţiile în care un paznic de vânătoare a fost împuşcat recent.

Direcţia Silvică Arad a anunţat, marţi, într-un comunicat, un incident în urma căruia cabana unui paznic de vânătoare a fost vandalizată.

"În noaptea de 09/10 martie, pe raza satului Mădrigeşti, sat care ţine de comuna Brazii din judeţul Arad, a fost vandalizată cabana maistrului de vânătoare Bugi Florin, angajat al Ocolului Silvic Gurahonţ. Precizăm că fapta s-a produs după ce anterior, în mai multe rânduri, maistrul de vânătoare a fost ameninţat verbal de unii cetăţeni din zonă. Având în vedere modul în care a evoluat situaţia în cazul maistrului de vânătoare Jiva Sorin, în care de la ameninţări verbale s-a ajuns la tentativă de omor, considerăm că împiedicarea propagării unor fapte reprobabile ţine şi de informarea publicului, respectiv de atitudinea cetăţenilor oneşti din zona comunelor Brazii şi Gurahonţ", arată directorul Direcţiei Silvice Arad, ing. Teodor Ţigan, în comunicat.

Ameninţările la adresa maistrului de vânătoare ar fi venit din partea unor persoane suspectate de braconaj.

Conducerea Direcţiei Silvice Arad arată că agresiunile asupra personalului silvic nu vor duce la oprirea acţiunilorîmpotriva braconierilor.

"Prin prezentul comunicat, respectiv prin intermediul mass-media, solicităm sprijinul cetăţenilor oneşti din comuna Brazii şi din comuna Gurahonţ, precum şi sprijinul autorităţilor locale şi a organelor de cercetare din instituţiile abilitate ale statului, fiind conştienţi că acţiunea comună este una care poate să ducă la evitarea producerii altor fapte reprobabile, precum şi la identificarea şi sancţionarea acelora care se fac vinovaţi de agresiunile din ultima perioadă, agresiuni care s-au produs asupra unor angajaţi ai Ocolului Silvic Gurahonţ", se mai arată în comunicatul de presă.

Paznicul de vânătoare a făcut plângere la Poliţie, iar cazul este instrumentat de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, care fac cercetări pentru distrugere din calificată.

Conform primelor informaţii, persoane neindentificate ar fi spart geamurile şi uşile cabanei cu pietre mari.

"Colegul mi-a spus că este ameninţat, inclusiv copiii la şcoală sunt ameninţaţi de alţi copii că li se va da foc la casă. (...) În zona Brazii-Gurahonţ, angajaţii silvici, pădurarii, nu mai vor să meargă în pădure pentru că le este frică. Sunt şi ei oameni. Nu este normal să se întâmple aşa, pentru că prin acţiunile noastre deranjăm anumite persoane, anumite grupări", a declarat directorul Direcţiei Silvice Arad, Teodor Ţigan.

Braconierii sunt interesaţi să vâneze căpriori, mistreţi şi cerbi, iar alte persoane fură lemne din pădurile din zona comunelor Guranhonţ şi Brazii.

Săptămâna trecută, un paznic de vânătoare a fost împuşcat în aceeaşi zonă, doi bărbaţi fiind arestaţi.12
Pagina a fost generata in 0.2097 secunde