Cadavrul jurnalistului Khashoggi, aruncat în canalizare după ce a fost dizolvat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Detalii înfiorătoare despre asasinare

Cadavrul jurnalistului Khashoggi, aruncat în canalizare după ce a fost dizolvat

Externe 10 Noiembrie 2018 / 21:15 624 accesări

Asasinii jurnalistului Jamal Khashoggi, ucis pe 2 octombrie în interiorul consulatului saudit din Istanbul, s-au debarasat de corpul său aruncându-l în canalizare după ce l-au dizolvat în acid, a relatat sâmbătă cotidianul turc Sabah, citat de AFP. Analiza unor prelevări efectuate în sistemul de canalizare al reşedinţei consulului saudit din Istanbul a permis detectarea unor urme de acid, scrie cotidianul proguvernamental, fără să citeze surse, scrie agerpres.ro. Anchetatorii estimează că trupul lui Khashoggi, care avea o atitudine critică la adresa puterii de la Ryad, a fost dizolvat în acid şi după ce s-a obţinut o consistenţă destul de lichidă, autorii crimei au deversat-o în canalizare, potrivit Sabah. Khashoggi a fost asasinat pe 2 octombrie de către un comando saudit în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, unde a mers pentru demersuri administrative. După ce mai întâi au negat în mod ferm asasinatul, autorităţile saudite au afirmat în cele din urmă că jurnalistul a fost ucis în cursul unei operaţiuni ''neautorizate'' de către Ryad.

Dar, într-un articol publicat pe 2 noiembrie de către cotidianul The Washington Post, cu care colabora Khashoggi, preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat ''cele mai înalte eşaloane ale guvernului saudit'' că au comandat asasinarea jurnalistului, excluzându-l totuşi pe Regele Salman.

Presa turcă apropiată puterii şi responsabili turci care s-au exprimat sub protecţia anonimatului nu au încetat să spună că în asasinat este implicat Prinţul moştenitor saudit, Mohammed Ben Salman.

Citește și:

Cronologia unui asasinat! Impresionant!

Corpul jurnalistului asasinat nu a fost găsit! Ancheta continuă!

Khashoggi a fost ucis prin strangulare, iar corpul său a fost dezmembrat!

Trupul lui Khashoggi a fost dizolvat!

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1999 secunde