Cadrele didactice, instruite în problematica HIV/SIDA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cadrele didactice, instruite în problematica HIV/SIDA

Politică 27 Mai 2006 / 00:00 1903 accesări

Fundaţia "Alături de voi" organizează, în cadrul proiectului "Împreună pentru Viitor", cursuri de formare în problematica HIV/SIDA pentru 120 de cadre didactice din judeţele Constanţa, Iaşi şi Mureş. La Constanţa, prima sesiune de instruire a început de ieri, la Hotelul "Oxford", şi se va încheia duminică. Cea de-a doua sesiune se va derula în perioada 9 - 11 iunie, ambele fiind organizate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog.

La prima sesiune de formare a cadrelor didactice au participat 20 de profesori atît din municipiul, cît şi din judeţul Constanţa. Prezent la întrunire, directorul Şcolii Speciale nr.1 din Constanţa, prof. Maria Cipu, a spus că "în primul rînd, toată lumea trebuie să înţeleagă că nici SIDA şi nici deficienţa mintală nu se transmit profesorilor care lucrează cu elevii la clasă. Mai mult, aceşti copii ştiu să protejeze şi să se protejeze mai bine decît o facem noi, cei din jurul lor". Copiii infectaţi cu HIV/SIDA din judeţul Constanţa au fost transferaţi pentru şcolarizare la Şcoala Specială nr. 1, încă din anul 2000. După cei şase ani de experienţă cu aceşti copii, Maria Cipu a explicat că problema principală a acestora apare odată cu adolescenţa. "Ei se adaptează destul de repede mediului în care trăiesc. Fie sînt foarte sinceri, fie foarte închişi. Mai greu este să pregăteşti familia acestora la momentul întoarcerii lor acasă", a adăugat directorul Şcolii Speciale.

Prin organizarea acestor cursuri, reprezentanţii fundaţiei au spus că şi-au propus să-i instruiască pe profesori astfel încît acestia să devină surse de informare pentru colegii din şcoală şi pentru elevi. În cadrul acestei sesiuni, profesorii vor fi implicaţi şi în elaborarea unui cod de conduită al cadrelor didactice care se confruntă cu un caz de discriminare.



12