Cadrele medicale de la Primiri Urgențe vor face teste rapide

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ordin al ministrului Sănătății

Cadrele medicale de la Primiri Urgențe vor face teste rapide

Sănătate 28 Octombrie 2020 / 13:53 630 accesări

Au fost anunţate noi proceduri de lucru pentru tratarea bolnavilor de Covid cu forme uşoare. Cadrele medicale de la Primiri Urgențe vor face teste rapide, iar unii pacienți vor fi consultați telefonic. Noile reguli sunt prevăzute într-un ordin al ministrului Sănătății, ca urmare a ordonanței de urgență adoptate în guvern săptămâna trecută, legată de persoanele asimptomatice sau de cele ușor simptomatice.

Astfel:
-pacienții asimptomatici sau cei cu forme ușoare nu vor mai fi internați în spitale și vor fi monitorizați de la distanță de medicii de familie.
- spitalele vor putea folosi și teste rapide pentru depistarea celor infectați.
- pacienții vindecați nu vor mai fi testați timp de 3 luni din momentul în care s-au vindecat.
- pacienții monitorizați la domiciliu vor fi declarați vindecați după 14 zile, fără un al doilea test.
Ei își vor putea relua activitatea, dar sunt obligați să poarte mască de protecție încă 10 zile din momentul în care s-au împlinit cele 14 zile.
Persoanele care prezintă simptome de COVID 19 sunt obligate să se izoleze la domiciliu și să păstreze legătura cu medicul de familie.

Se schimbă puțin și modul în care se face triajul epidemiologic în unitățile de Primiri Urgențe: simptomaticilor li se vor face și teste rapide, dar și teste PCR. Pacienții cu rezultat pozitiv la testul rapid vor fi izolați imediat în zonele COVID. Pacienții cu rezultat negativ la testul rapid vor fi menținuți în zona-tampon dacă prezintă simptome care necesită spitalizare. Dacă nu necesită spitalizare vor fi lăsați la domiciliu până în momentul în care sunt gata și rezultatele.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2601 secunde