Câini și pisici uciși în Valu lui Traian! Primarul, așteptat să dea răspunsuri!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Anchetă pentru depistarea criminalilor!

Câini și pisici uciși în Valu lui Traian! Primarul, așteptat să dea răspunsuri!

Eveniment 10 Iulie 2016 / 17:25 6367 accesări

Polițiștii constănțeni au declanșat o anchetă după adevăratul masacru petrecut în localitatea Valu lui Traian. Oamenii din comună spun că nu își vor putea șterge din memorie vreodată scena de groază la care au asistat vineri dimineață. O stradă întreagă era presărată de cadavrele mai multor câini și pisici care au murit în chinuri. Animalele au fost otrăvite cu o substanță extrem de toxică ce pare a fi Furadan. Autorii acestei crime au aruncat cu otravă chiar și în curtea unui localnic. Cuprins de durere, stâpânul nu a putut face nimic pentru a-și salva pisica pe care a crescut-o de când era doar un pui. Alți câini au fost otrăviți la marginea pădurii, iar martorii spun că este o tragedie care se repetă an de an și că reprezentanții Primăriei Valu lui Traian tratează această gravă problemă cu indiferență.

PRIMARUL NU RĂSPUNDE, FIXUL PRIMĂRIEI E DEGEABA

Și mai grav este faptul că mai mulți cetățeni dau vina pe șeful Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei pentru otrăvirea animalelor. Duminică dimineață, o femeie din localitate a găsit o altă pisică moartă pe stradă și a trimis o fotografie la adresa redacției noastre. Din nefericire, nu am putut obține un punct de vedere din partea autorităților până la ora redactării acestui material. Nici vineri și nici duminică, primarul Florin Mitroi nu a putut fi contactat pe telefonul mobil. Nici la fixul Primăriei Valu lui Traian nu a răspuns nimeni vineri, când am încercat să obținem un punct de vedere referitor la acest scandal.

Între timp, polițiștii au ridicat probe din mâncarea otrăvită și urmează să stabilească dacă substanța folosită pentru uciderea animalelor este într-adevăr Furadan.

CINE SE FACE VINOVAT DE ACESTE CRIME?

Marius Marinescu, autorul Legii pentru protecția animalelor, intitulată „Legea Marinescu", spune că autoritățile au o mare responsabilitate în acest caz. „Conform normelor aflate în vigoare, în România nu mai există câini fără stăpân. Aceștia sunt proprietatea Consiliului Local, iar autoritățile au obligația de a-i proteja, de a le face adăpost și de a le găsi persoane care să-i adopte. Așa că aleșii locali trebuie să fie luați la întrebări în acest caz. De ce nu au pus legea în aplicare și de ce nu au avut grijă de acei câini? Poliția, nu cea din Valu lui Traian, cea de la centru, de la Inspectoratul Județean, împreună cu reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare trebuie să conducă ancheta și să-i găsească pe vinovați. Spun asta pentru că, de obicei, polițiștii din localitate nu prea îi deranjează pe oamenii din Primărie. Cam închid ochii... Vinovații pot fi trași la răspundere pentru cruzime față de animale, iar pedeapsa în acest caz pornește de la amendă penală până la trei ani de închisoare. Aceștia se încadrează și la uciderea animalelor cu intenție și pot primi pentru o astfel de faptă închisoare de la șase luni la trei ani. Cazul din Valu lui Traian nu este unul singular. Pe adresa de e-mail a organizației noastre primim mesaje peste mesaje din toată țara, despre cazuri în care animalele sunt otrăvite. Sunt sunat în mod constant și îmi sunt aduse la cunoștință astfel de tragedii", a declarat Marius Marinescu, preşedintele fondator al Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului.

Citește și:

Au murit în chinuri groaznice! Câini și pisici otrăviți la Valu lui Traian!

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2478 secunde